CHP İstanbul İl Kongresi... İlhan Cihaner: "Ne Hikmetse Yenilgi Sonrası Bizim Siyasi Parti Elitlerimizin Hepsi Sol, Sosyalizm, Sosyal Demokrasi,...

Güncel Haberler

CHP Genel Başkan aday adayı İlhan Cihaner, İstanbul İl Kongresi'nde; "Biz 2015’den beri bu partinin soldan, sosyal demokrasiden yana değişmesini savunan insanlarız. Kadro, ideoloji, yönetim olarak. Ne hikmetse yenilgi sonrası bizim siyasi parti elitlerimizin hepsi sol, sosyalizm, sosyal demokrasi, laiklik diyor. Bir dönem laiklik tehlikede değil diyenler, bir dönem ‘aman başörtüsüne karşı bir şey dersek bizi dinsiz sayarlar...’ bile bile laiklik demeye başladı. Kuşkusuz eğer yönetimdeyse bunu söyleyenler bir de geçmiş muhasebesi yapıp geçmişin hesabını vermek zorundalar. Onayı soldan yana alacaksınız, alkışı buradan alacaksınız ama buradan çıktığınızda aynı yerden devam edeceksiniz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan aday adayı İlhan Cihaner, İstanbul İl Kongresi'nde; "Biz 2015'den beri bu partinin soldan, sosyal demokrasiden yana değişmesini savunan insanlarız. Kadro, ideoloji, yönetim olarak. Ne hikmetse yenilgi sonrası bizim siyasi parti elitlerimizin hepsi sol, sosyalizm, sosyal demokrasi, laiklik diyor. Bir dönem laiklik tehlikede değil diyenler, bir dönem 'aman başörtüsüne karşı bir şey dersek bizi dinsiz sayarlar...' bile bile laiklik demeye başladı. Kuşkusuz eğer yönetimdeyse bunu söyleyenler bir de geçmiş muhasebesi yapıp geçmişin hesabını vermek zorundalar. Onayı soldan yana alacaksınız, alkışı buradan alacaksınız ama buradan çıktığınızda aynı yerden devam edeceksiniz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

İlhan Cihaner, Demokrasi, İstanbul, Güncel, Haberler