Ceren Damar'ın babasından dikkat çeken açıklama: İntihar mektubu olaydan sonra yazıldı

Güncel Haberler

Ankara'da, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından üniversitedeki odasında öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar sanığın olaydan önce yazdığını söylediği intihar mektuba ilişkin, "Sanığın intihar mektubu olaydan sonra yazıldı" dedi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, geçen 2 Ocak'ta üniversite yerleşkesindeki odasında sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından kaçan Hasan İsmail Hikmet, polisin takibi sonucu yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma 7 ayda tamamlanarak Hasan İsmail Hikmet hakkında 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

NE OLMUŞTU?

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, üniversite yerleşkesindeki odasında öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından önce bıçaklanarak, sonra tabanca ile ateş edilerek öldürülmüştü. Olayın ardından taksiyle okuldan ayrılan, daha sonra polis babası ve annesi ile emniyete giderek teslim olan Hasan İsmail H., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

MEKTUPTA CEREN DAMAR'I SUÇLAMIŞTI

Hasan İsmail H.'nin cinayetten önce yazdığı ileri sürülen intihar mektubunda "Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Dersler çok ağır, bir kitap 500 sayfa. Siz hiç kopya çekmediniz mi? Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Spordaki başarılarımı derslerimde gösteremedim. Bu okula geldim geleli bir türlü yüzüm gülmedi. Bana sürekli mobbing uyguladı. İntiharımdan Ceren Damar sorumludur" demişti.

Haberler.com - Güncel

Hasan İsmail, , Haberler