BBC: Erdoğan, Gül'ün Başbakanlığını İster mi?

Politika Haberleri

BBC, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağı yönündeki söylemler üzerinden, Erdoğan'ın, Gül'ün başbakanlığını isteyip istemeyeceği konusunda analiz yaptı.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından, 'Erdoğan'ın köşke yürüyüp yürümeyeceği' en çok tartışılan konulardan biri. Özellikle AK Parti içinden yükselen 'köşk' yorumları, 'yerel seçimlerden zaferle çıkan Başbakan Erdoğan aday olursa millet kendisini destekleyeck, Gül de bunu saygıyla karşılayacak. ' olduğu yönünde.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLURSA...

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda AK Parti'nin yeni genel başkanının kim olacağı, nasıl ilerleyeceği, 'görev takasıyla,  Abdullah Gül'ün Başbakan olup olmayacağı' konusundaki 'ihtimal senaryoları' da AK Parti içinde ve dışında sıkça dillendirilen konulardan bir diğeri.

"ERDOĞAN, GÜL GİBİ GÜÇLÜ BİRİNİ BAŞBAKAN OLARAK GÖRMEK İSTER Mİ? "

Bu senaryolar şu soruyu da beraberinde getiriyor "Erdoğan gerçekten, Gül gibi deneyimli ve güçlü birini Başbakan olarak görmek istiyor mu? Bu sorunun cevabını bulmak üzere, BBC bir analiz yaptı. BBC'ye göre 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sadece son bir yılda yaşanan görüş ayrılıkları bile, Erdoğan'ın neden Gül gibi deneyimli ve güçlü bir Başbakan yerine kendisine daha çok uyum sağlayacak birini tercih etmek isteyebileceğini gösteriyor.'

Haberler.Com - Politika

Binali Yıldırım, Abdullah Gül, Erdoğan Gül, Ak Parti, Politika, Haberler