Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Şehir Üniversitesi yanıtı

Güncel Haberler

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili açıklamasına yanıt verdi. Davutoğlu, "Halk Bankası konusunda açılan tartışmayı anlamlı buluyorum. Tüm devlet görevlilerinin mal varlıklarının araştırılması için TBMM'de gerekli komisyonlar oluşturulmalıdır" dedi.

Eski Başbakan ve yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair" ifadeleriyle bir açıklama paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası'nın, Şehir Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Kartal'daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Üniversitenin bu araziyi ipotek gösterip Halkbank'tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay'ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurdu sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koydu.

Haberler.com - Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, İstanbul, , Haberler