4 çocuk annesi okumayı bırakmadı, üniversite mezunu olacak

Güncel Haberler

KONYA'da, 4 çocuk annesi ev kadını Havva Tekeli (47), yarım kalan eğitimini tamamlamak için 9 yıl önce Açıköğretim Ortaokulu'na başladı.

KONYA'da, 4 çocuk annesi ev kadını Havva Tekeli (47), yarım kalan eğitimini tamamlamak için 9 yıl önce Açıköğretim Ortaokulu'na başladı. Ortaokul ve liseden kısa sürede mezun olan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tarih bölümünü kazanan ve şu an son sınıf öğrencisi olan Tekeli, "Üniversite son sınıftayım. Bu sene onu bitirip yüksek lisans yapmak istiyorum. Benim bu azmim arkadaşlarıma da örnek oluyor" dedi.

Karatay ilçesinde oturan Havva Tekeli, ilkokuldan mezun olduktan sonra eğitime devam etmedi ve 22 yaşında hayatını Numan Tekeli ile birleştirip, bu evliliğinden 4 çocuk sahibi oldu. Hayatını eşi ve çocuklarına adayan ev kadını Tekeli, 9 yıl önce o dönem 7'nci sınıf öğrencisi olan kızının bazı derslerinde başarısız olması üzerine, onlara örnek bir anne olmaya karar verdi. Başarının azim ve inançla olabileceğini göstermek için o dönem Açıköğretim Ortaokulu'na kaydoldu. 1 yılda ortaokulu, 3,5 yılda da Açıköğretim Lisesi'ni tamamlayıp, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tarih bölümünü kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

kızım dizisi, Tekeli, , Haberler