Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allah'ın Resulüdür" dedi."Kutlu Doğum Haftası" programında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allah'ın Resulüdür" dedi.

Bozdağ, Yozgat Müftülüğü tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen

"Kutlu Doğum Haftası" programında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki etkinliklerinde "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konusuyla programların icra edildiğini söyledi.

"Kutlu Doğumu kutlu yapan şey Allah Resulünün doğumudur" diyen Bozdağ, şunları söyledi:

"O alemlere rahmettir. Uyarıcı ve müjdeci bir peygamberdir. Kendi arzusuna göre değil, Allah'ın vahyine göre konuşandır. En güzel örnekler hep onda vardır. İnsanlık için kurtuluşun reçeteleri onun hayatında, sözlerinde ve onun yaptıklarında vardır. O bütün insanlara düşkündür. Sadece ümmetine değil, bütün insanların dünyada ve ahirette iyililiğini, huzurunu, refahını isteyendir. İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allah'ın Resulüdür. Sadece Kuran'a bakarak İslamda, 'şu şudur bu budur' diye ahkam kesenler oluyor. Bilmemiz lazım ki, Peygamber ile İslam arasına duvar örmek isteyenler, İslamın doğru anlaşılmaması için gayret sarf ediyorlar. Kuran ile Peygamber arasına mesafe konulmaz. Biz Kuran'ı ancak Peygamber ile doğru anlayabiliriz. Peygamberi de ancak Kuran ile doğru anlayabiliriz. İslamı doğru anlamak, doğru öğretmek hem Kuran'ı hem Peygamberi doğru anlamakla mümkün olabilir."

Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Hafız Erhan Mete ve Mısırlı Hafız Memduh Cüde Saad tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Yozgat Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu arada etkinlikten önce, Bakan Bozdağ, Et ve Balık Kurumu Yozgat Kombinasını da ziyaret ederek kurum müdürü Mehmet Tekinöz'den bilgi aldı. Burada, Bozdağ'a kombinada üretilen "Yozgat Kavurma"dan ikram edildi. Kurumun ürünlerinin vatandaşlar tarafından beğenildiğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Et Balık Kurumunun ürünlerine vatandaşlarımız güveniyor. Çünkü hijyenik şartlarda üretiltildiğinden emin. Yozgat kavurmanın kısa sürede marka değerine kavuştu. İnşallah Yozgat'tan dünya ve Türkiye'ye bir de sucuk markası çıkacak" diye konuştu.

Bozdağ, Yozgat Valiliği tarafından yapımına başlanan Spor Vadisi Projesi'ni yerinde inceleyerek, Vali Abdülkadir Yazıcı'dan bilgi aldı. - YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bekir Bozdağ Yozgat Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title