Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Teröristlerin şehit ettiği öğretmenin öğrencileri yastaŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde görevli olduğu okuldaki karne töreninin ardından memleketine giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılarak öldürülen öğretmen 24 yaşındaki Necmettin...

Teröristlerin şehit ettiği öğretmenin öğrencileri yasta

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde görevli olduğu okuldaki karne töreninin ardından memleketine giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılarak öldürülen öğretmen 24 yaşındaki Necmettin Yılmaz'ın ölüm haberi öğrencilerini yasa boğdu.

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da karne dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Necmettin Yılmaz'ın Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobili ateş açılarak durduruldu. Teröristler kurşunladıktan sonra rehin aldıkları öğretmeni kaçırırken, otomobilini de ateşe verdi.

Necmettin Yılmaz, güvenlik güçlerince her yerde aranırken geçen 12 Temmuz günü Pülümür Çayı yakınlarında bir erkek cesedi bulundu. Yapılan inceleme ve otopsi sonrası bulunan cesedin kaçırılan öğretmene ait olduğu saptandı. Yakınlarını yasa boğan öğretmenin ölüm haberi Siverek'teki öğrencilerini de yasa boğdu. Öğretmenlerinin şehit edildiği haberini alan öğrencileri ve çocukların velileri büyük üzüntü yaşadı. Öğrenciler çok sevdiklerini söyledikleri öğretmenlerinin arkasından gözyaşı dökerken, velileri de şehit Yılmaz'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Okuldan görüntü

Türk bayrağı

Öğrenci ve velilerin konuşması

Okul önünde bekleyen öğrenciler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

========================================

Memur - Sen Hakkari Temsilciliği'nden 15 Temmuz açıklaması

SEN Hakkari İl Temsilciliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle basın açıklaması  yaparak şehit ve gazileri andı.Basın açıklamasına katılan Memur-Sen'li üyeler, Türk bayrağı ve demokrasi şehitlerinin fotoğraflarının basılı olduğu önlükleri giydi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Hakkari  İl Temsilciliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde basın açıklaması yaptı. Memur-Sen'li üyeleri, üzerinde Ayyıldızlı Türk bayrağı ve demokrasi şehitlerinin fotoğraf ve isimlerinin basılı olduğu önlükler giydi. Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi vekili ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Faysal Çiftçi, hain FETÖ'cülerin darbe girişiminin tam bir yıl önce halkın güçlü iradesiyle püskürtülüp englllendiğini belirterek şöyle dedi:

"Bundan bir yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü, bu millete boyun eğdirmeye, yönetime el koymaya yeltendi. Bu girişimi bir darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı.Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 249 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. 15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor; birincisi, FETÖ'cü ihanet. İkincisi; kahramanca direniş, vatana sadakat, şahadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor; birincisi; FETÖ'cü ihanet. İkincisi; kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Basın açıklamasına katılan Memur-Sen üyeleri

-Basın metnini okuyan Memur-Sen Hakkari il Temsilci Vekili Faysal Çiftçi

-Önlüklerin üzerindeki Türk Bayrağı ve şehitlerin resimleri

Haber: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-MEMUR-

========================================

Otomobil beton mikserine arkadan çarptı: 5 yaralı

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde otomobilin beton mikserine arkadan çarpması sonucu 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza 14.30 sıralarında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında meydana geldi. Reşadiye'den Erbaa istikametine seyreden 26 yaşındaki Uğur Postal yönetimindeki 60 RG 019 plakalı otomobil, bulvar üzerinde 27 yaşındaki Kamil Aydın'ın kullandığı 34 JV 2619 plakalı beton mikserine arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Postal ile birlikte araçta bulunan 1 yaşındaki Alper Sinan Pelit, 3 yaşındaki Beren Pelit, 30 yaşındaki Ayşe Pelit ve 53 yaşındaki Güllü Postal yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan beton mikserinin sürücüsü Kamil Aydın polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İnceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların görüntüsü

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

==============================================

Er Meydanı'nda 656'ncı güreş heyecanı (3)

PEHLİVANA SALDIRI VE GÖZALTI: ER MEYDANI GERİLDİ

Edirne'de 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri yaklaşık 30 derecelik sıcak havada yapılan müsabakalarla devam ediyor. Zaman zaman pehlivanlar ve hakem kule heyeti arasında tartışmalar yaşanıyor. Başpehlivanlık kategorisinde güreşen ve puanlamaya kalan Ali Gürbüz ve Serhat Gökmen'in güreşinin ardından kısa süreli sözlü tartışma yapandı. Ali Gürbüz'ün güreşi kazanmasının ardından gittiği soyunma odaları bölümünde bir grubun tepki göstermesi üzerine, güreşçiler ve seyirciler arasında tartışma yaşandı. Kırkpınar tribünlerinin dışına da çıkan gerginlik Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerince önlendi.

PASPAS SOPASIYLA SALDIRMIŞ

Er Meydanı'ndaki ikinci gerginlik ise Küçük Orta Küçük Boy kategorisinde Deniz Yasak'ın rakibi Gökhan Göçke'yi yenmesinin ardından başladı. Müsabakanın ardından iddiaya göre Gökhan Gökçe, duş ve soyunma odalarının bulunduğu alanda Deniz Yasak'a paspas sopasıyla saldırarak göğsünden ve ağzından yaraladı. Çevredekilerin tepki göstermesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Çıkan tartışmalar sona ererken, göğsünden ve ağzından yaralanan Deniz Yasak, Er Meydanı'nın içerisinde geçirilerek hazır bekletilen ambulansa alındı. İlk müdahalesi burada yapılan Deniz Yasak, daha sonra Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından polis ekiplerince Deniz Yasak'ı yaraladığı öne sürülen Gökhan Gökçe ile birlikte 3 kişi gözaltına alınarak Sarayiçi Polis Merkezi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Soyunma odaları alanında tartışma

-Polisin koşarak olay yerine gidişi

-Tartışma ve kalabalık

-Yaralı pehlivanın Er Meydanı'ndan geçişi

-Ambulansa konulması

-Polis ekipleri ve genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memur Sen Tunceli Siverek PKK Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

title