Haberler

Afrikalı Kızlar Şaşırttı

Türkçe Olimpiyatlarına katılacak öğrenciler ve öğretmenleri Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret ettiler.

Türkçe Olimpiyatlarına katılacak öğrenciler ve öğretmenleri Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret ettiler. Ziyarette, zenci kızların limonlu ve kıtlama çay içmeleri dikkatlerden kaçmadı. Öğrencilerden biri de Ali Korkut'un ricası üzerine "Ah şu eller gurbet eller" türküsünü söyledi. Ali Korkut, geleceğin dünyasına en güzel hazırlanışın yurtdışındaki okullar olduğunu söyledi.

Türkçe Olimpiyatları için Erzurum'a gelen öğrenciler ve öğretmenleri Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Ali Korkut, konuklarına ajanda, kalem seti hediye etti. Öğrenci ve öğretmenlerle tek tek tanışıp, hepsiyle ayrı ayrı ilgilenen Korkut, Olimpiyatların önemine değendi. Korkut, "Geleceğin dünyasında sınırlar olmayacak, bu dünyanın büyükleri bugünün çocukları olacak. Dolayısıyla dünyanın her yerinde Türkiye ye karşı bir ilgi olacak. Yapılan işler büyük işler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizlerde yapılan hizmetleri taktir ederek, sahiplenerek karşılığını vereceğiz" dedi.

LİMONLU ÇAY İÇİP, TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Ali Korkut'u ziyarete gelen konuk öğrenciler kendilerine ikram edilen limonlu çayı büyük bir keyifle yudumlarken, kıtlama şeker kullandıkları gözden kaçmadı. Özellikle Afrikalı kız öğrencilerin çayı büyük bir keyifle yudumlamaları, "40 yıllık Erzurumlular" espirisine neden oldu. Çay keyfinin ardından Afrikalı kızların "Ah şu eller gurbet eller türküsünü" yanık sesleriyle söylemeleri ayrı bir güzellik olarak hafızalarda kaldı. Ali Korkut, 'işte gerçek bu' diyerek yapılan hizmetin önemine dikkat çekti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Korkut Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title