Haberler

Suriye'deki Ateşten Kaçan Aileye Bursalı Köylüler Sahip Çıktı

Büşra Nur Özcan - Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkeyi terk eden ve Türkiye'ye sığınan aileye, Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan köylüler sahip çıktı.

Büşra Nur Özcan - Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkeyi terk eden ve Türkiye'ye sığınan aileye, Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan köylüler sahip çıktı. Türk ailenin yanında yaklaşık 3 ay barınan Suriyeliler, köylülerin imece usulüyle inşa ettiği evde yaşıyor.

Ülkelerindeki çatışmalar ve bombardıman nedeniyle İsrail sınırında yer alan Golan bölgesinin Brekey köyünde bulunan evlerini terk eden Salahaddin Muhammed Emin (72), eşi, iki kızı ve oğlu, Türkiye'ye geldi.

Karacabey'e bağlı Hayırlılar köyünde, yaklaşık 3 ay bir ailenin yanında kalan Emin ailesi için köylüler tarafından ev inşa edildi.

Aile bireyleri, bir gün savaşın bitmesi ve köylerine dönme umuduyla yaşamlarını sürdürüyor.

Salahaddin Muhammed Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim ya da muhaliflerden birine taraf olmadan yaşama imkanı bulunmadığını ve bu yüzden endişe duyduklarını söyledi.

Yaşadıkları bölgeye muhaliflerin geldiğini, daha sonra Esed güçlerinin burayı bombalamaya başladığını anlatan Emin, bunun üzerine köylerini terk ederek Lübnan üzerinden Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

Türkiye'de, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) yetkililerince karşılandıkları bilgisini veren Emin, şöyle devam etti:

"Derneğe başvurarak Suriye'den göç eden bir ailenin bakımını üstlenmek istediğini belirten Ömer (55) ve Reyhan Onan çiftinin evine yerleştik. Biz onları bir aile gibi gördük. 3 ay orada ikamet ettik, aynı evi paylaştık. Sonra aynı bahçenin içinde Ömer Onan ve oğulları tarafından, oğlumun da çalışmasıyla ev yapıldı. Böyle bir evi insanlar yıllarca çalışarak yapamıyor fakat bu ev çok kısa bir sürede inşa edildi. Yeni evimize taşınırken misafir olduğumuz evle arasında çok az bir mesafe olmasına rağmen zorlandık. Onlar da ağladı, biz de ağladık. Burada çok rahatız. Gönüllerimiz bir olarak aynı bahçenin içindeyiz."

Emin, Suriye'de memur emeklisi olduğunu ve büyük oğlunun da çalıştığını dile getirdi.

Eve getirilen iki maaşla rahat bir şekilde geçindiklerine işaret eden Emin,

"Küçük oğlum, üniversitede tarih bölümünde okuyordu ve bir yılı kalmıştı. Kızım da bir hafta önce eşiyle yanımıza geldi. 4 kızım daha var, 3'ü Suriye'de, biri Kuveyt'te öğretmen. Öğretmen oldukları için buraya gelemediler. 10 da torunum var" ifadesini kullandı.

-"Bir ağabey edindim, iki de oğlum oldu"-

Ömer Onan ise aileye yaptıkları yardımı bir insanlık görevi olarak gördüklerini belirtti.

Karınca kararınca birkaç arkadaşının desteğiyle Emin ailesi için ev inşa ettiklerini bildiren Onan, şunları kaydetti:

"Elimizden gelen buydu. Biz sadece Allah'ın bize verdiği rızkı paylaşma çabasındayız. Bir nebze acılarını unutturup onları neşelendirebildiysek ne mutlu. Tabii orada yaşanan acıları unutmak mümkün değil ama inşallah güzel bir şey yapabilmişizdir. Ben bir ağabey edindim, iki tane de oğlum oldu."

Yayıncı: Sedat Gök - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Onan Türkiye Suriye Yerel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title