Haberler

Konya Bakan Fakıbaba, ABD'yi Eleştirerek, Bir Devlet, Bir Devlete Kafa Tutmakta ve Bölgeyi...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, isim vermeden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İran arasında yaşanan olaya değinerek, ABD'nin kabadayılık yaptığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, isim vermeden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İran arasında yaşanan olaya değinerek, ABD'nin kabadayılık yaptığını belirtti. Fakıbaba, Son yapılan açıklamalara baktığımızda, sadece bir devlet, bir devlete kafa tutmakta ve bölgeyi karıştırmakta hiçbir tehlike görmemektedir. Neden sadece ve sadece kendi çıkarı içindir. Dünya böyle değil, yanılıyorlar. Yanıldıklarını mutlaka sonunda anlayacaklardır.dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Konya'da bir otelde düzenlenen 'Türkiye- Afrika Ekonomi Formu' adlı programa katıldı. Afrikalı bakan, büyükelçi ve iş insanlarının katıldığı programda konuşan Bakan Fakıbaba, Afrika'nın dünya nüfusunun yüzde 15'ine, tarıma elverişli arazinin de yüzde 25'ine sahip olmasına küresel ekonomideki payının yüzde 3 civarında olduğunu belirtti.

KABADAYILIK YAPAN ÜLKELERİN SAYISI AZALACAKTIR

Fakıbaba, isim vermeden Amerika Birleşik Devletlerini eleştirerek şunları söyledi

Afrika'nın önemini biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, dünya gerçekten 5'ten büyüktür. Afrika gibi değerli ülkeler var ki, bu ülkelerin söz sahibi olmaması herkesi ve bütün dünyaya üzmektedir. Bugünlerde bir bile, bu dünyaya kafi gelmektedir. Son yapılan açıklamalara baktığımızda, sadece bir devlet, bir devlete kafa tutmakta ve bölgeyi karıştırmakta hiçbir tehlike görmemektedir. Neden sadece ve sadece kendi çıkarı içindir. Dünya böyle değil, yanılıyorlar. Yanıldıklarını mutlaka sonunda anlayacaklardır. Bakın artık Afrika özgürlüğüne kavuştu. Türkiye gibi kendine kardeşçe davranan ülkeler olduysa dünyada artık kabadayılık yapan ülkelerin sayısı azalacaktır ve gittikçe o bir de kaybolacaktır.

DÜNYANI SİYASİ, İKTİSADİ VE SOSYAL KRİZLER BEKLİYOR

Bakan Fakıbaba, 2050 yılına kadar küresel tarımsal hasılanın yüzde 60 oranında artırılması gerektiğini ifade aksi taktirde dünyayı, siyasi, iktisadi ve sosyal krizlerin beklediğini kaydetti. Fakıbaba, şöyle konuştu Dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyarı aşması, önümüzdeki süreçte en fazla nüfus artışının Sahraaltı Afrika'da yaşanması beklenmektedir. Dünya nüfusunu beslemek için kullanılan tarım alanı; 1,4 milyar hektar civarında ve her yıl yaklaşık 12 milyon hektar arazi çeşitli nedenlerle tarım dışına çıkmaktadır. Bu veriler doğrultusunda 2050'ye kadar küresel tarımsal hasılanın yüzde 60 oranında artırılması gerekmekte, aksi takdirde dünyanın çok büyük siyasi, iktisadi, sosyal ve insani krizlerle karşı karşıya kalması kaçınılmaz olacaktır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Afrika Konya İran Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title