Haberler

İsrail'in Refah sınırını kapatması binlerce Filistinli hastanın hayatını tehdit ediyor

Güncelleme:

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını ele geçirerek geçişleri kapatması, tedavi görmek için Mısır'a gitmeyi bekleyen binlerce Filistinli hastanın hayatını tehlikeye atıyor. İsrail'in saldırıları sonucunda insani bir dram yaşanan Gazze Şeridi'nde, hastaların Mısır'a seyahat etmesi engelleniyor. Hastanelerde tedavi gören çocukların aileleri, sınırın açılması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

- İsrail'in Refah sınırını kapatması binlerce Filistinli hastanın hayatını tehdit ediyor

GAZZE ŞERİDİ - İsrail'in dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını ele geçirerek geçişleri kapatması, tedavi görmek için Mısır'a gitmeyi bekleyen binlerce Filistinli hastanın hayatını tehdit ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine dün başlattığı saldırılar devam ediyor. İsrail'in dün Gazze Şeridi'ne yardımların giriş yaptığı Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını ele geçirerek geçişleri kapatmasının ardından kentte insani dram yaşanıyor. Geçişlerin kapatılması, Mısır'da tedavi görmeyi bekleyen Gazze Şeridi'ndeki binlerce Filistinli hastanın hayatını tehdit ediyor. Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde bulunan El-Aksa Şehitleri Hastanesi'nde tedavi gören 3 yaşındaki Filistinli çocuğun annesi Emin el-Rafi, geçişin kapatılması nedeniyle bugün planlanan Mısır seyahatinin gerçekleştirilmeyeceğini belirtti. Çocuğunun lösemi, karaciğer ve dalak büyümesi ile mücadele ettiğini aktaran el-Rafi, durumunun her geçen gün daha da ciddileştiğini söyledi. Oğlunun 2 aydır hastanede tedavi gördüğünü ve Mısır'a gitmek üzere yetkililerden izin aldığını ancak sınırın kapatılmasıyla bunun engellendiğini ifade eden El-Rafi, "Oğlumun sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle hızlı bir şekilde seyahat etmesi için tüm kurumlara başvurdum. Ancak, o hala burada. Allah bize yeter. O işleri en iyi şekilde idare edendir" şeklinde konuştu.

Aynı hastanede Hepatit C tedavisi gören 9 yaşındaki Khaled'in babası Walid Akl ise, "2 aydan fazla bir süredir hastanedeyiz. Bu hafta tedavi görmesi için Mısır'a gitmesini umuyorduk ama İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısını kontrol etmesi bunu engelliyor" dedi. Seyahatin geciktiği her dakikanın çocuğunun hayatını tehdit ettiğini belirten Walid Akl, "Refah Sınır Kapısı'nın açılması, hastaların seyahat edebilmesi ve tedavi görebilmesi için tüm kurumlara çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filistin İsrail Refah Mısır Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Şarj edilebilen hibrit araçlara ÖTV indirimi geldi

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Şarj edilebilen hibrit araçlara ÖTV indirimi geldi

Kuledeki 'şantaj' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Kuledeki "şantaj" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Bakmadan Geçme

YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri 11 üniversiteye yeni rektör atandı! Hangi üniversitelere rektör atandı? PARİS OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR MU? Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak?
Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

title