Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da

Davutoğlu: "Bir ekibin arkasında böyle bir millet varsa o ekibin sırtı yere gelmez. Bir milletin önünde böylesine aşkla yürüyen kadrolar varsa o milletin de itibarı, istikbali mutlaka parlaktır...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bir ekibin arkasında böyle bir millet varsa o ekibin sırtı yere gelmez. Bir milletin önünde  böylesine aşkla yürüyen kadrolar varsa o milletin de itibarı, istikbali mutlaka parlaktır" dedi.

Davutoğlu Seydişehir ilçesinde Seyyit Harun Veli Camisi'nde cuma namazını kıldı. Cami çıkışında cemaatle bayramlaşan Davutoğlu, ETİ  Alüminyum CEKA sosyal tesislerinde partililerle bir araya geldi.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, Yeni Büyükşehir Yasası ile Türkiye'de idari devrim yapıldığını söyledi. Bu idari devrim çerçevesinde bütün Konya'nın tek bir ünite olarak değerlendirileceğini belirten Davutoğlu, "Aslında merkezi planlama itibarıyla hükümetimiz, 5 yıllık planlar, yıllık planlar ve orta vadeli programlar, bütün bunlarla Türkiye'yi bir bütün olarak ele alır" diye konuştu.

Bir alt ünite olarak bölgesel kalkınma projelerinin olduğuna da değinen Davutoğlu, GAP'ın dünyada örnek gösterilen bir proje olduğunu ifade etti. Konya Ovaları Projesi (KOP) ile yeni bir havza oluştuğunu da dile getiren Davutoğlu, sözlerini şunları kaydetti:

" Konya, Karaman, Aksaray, Niğde ve İç Anadolu içinde bir havza... Bunun hemen altında Yeni Büyükşehir Yasası'yla da Konya entegre bir kalkınma alanı haline gelecek. Konya, artık kendi içinde bir entegre ünite olacak. Burada uyumun sağlanması çok önemli. Bu uyumu temin etmek hepimiz için, Konya'nın geleceği açısından yapılacak en önemli yatırımdır. O bakımdan önümüzdeki dönemde hep beraber uyumlu bir ekip çalışmasını hayata geçirecek şartları oluşturmak için çaba göstermeliyiz."

Seydişehir halkının misafirperver olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Seyyit Harun Veli'nin rahmeti, bereketi Seydişehir'in hep üzerinde" dedi.

Konuşmasının ardından partisinin ilçe teşkilatına geçen Davutoğlu, Beyşehir'e gelerek burada partililerle bir araya geldi. Beyşehir Spor Salonu'nda konuşan Davutoğlu, bayramların, bayramlaşmaların, gönüllerin, gözlerin ve ufukların buluştuğu zamanlar olduğunu söyledi.

Her bayramın ayrı bir güzelliği olduğuna değinen Davutoğlu, "Her bayramlaşmada ayrı bir güzellik var. Yurt içindeki bayramlaşmalarımızın ayrı bir anlamı, ayrı bir güzelliği oluyor. İstanbul'da bir Süleymaniye'de bayram sabahı bayram namazı kılmanın bir ömre bedel olduğunu biliriz. Yurt dışında da dışişleri bakanı olarak bulunduğumda orada da ayrı bir güzellik görüyorum. Orada da yurt dışındaki kardeşlerimizin bize nasıl baktığını, Anadolu'ya ne büyük hasretle yüzlerini, yönlerini çevirdiklerini müşahede ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son iki gün içinde halktan güzel tepkiler aldığını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kulağıma fısıldayanlar, 'gece gündüz sizin için yakarıyoruz' diyenler, 'Allah size güç, kuvvet versin' diyenler, Başbakanımıza, bütün ekibine dualar edenler, güzel niyetlerde bulunanlar... Bir ekibin arkasında böyle bir millet varsa o ekibin sırtı yere gelmez. Bir milletin önünde böylesine aşkla yürüyen kadrolar varsa o milletin de itibarı, istikbali mutlaka parlaktır. Çok zor ve sıkıntılı günlerden geçtiğimizi biliyorsunuz. Bugün çevremiz krizlerde, bunalımlarda. Her birisiyle tek tek uğraşmak zorundayız. Suriye'de, Somali'de, Mısır'da bütün Ortadoğu'da, Avrupa'da ekonomik kriz var. Batıya doğru baktığımızda Yunanistan'dan Avrupa'nın batısına kadar insanlar sokaklarda iş için gösteriler yapıyorlar. Büyük bunalımlardan geçiyor. Doğuya doğru baktığımızda çatışmalar var bunların ortasında bir istikrar adası, bir kalkınma adası geleceğe ümitle bakan bir millet ve ülke var. İşte bu günleri bize lütfeden Rabbimize hamdolsun. Bu 10 yıl içindeki ekonomik kalkınmayla siyasi istikrar ve aktif dış politikayla bu başarıyı sağlamamıza zemin teşkil eden, bize destek veren bu millete şükran borçluyuz. Onlara, o desteği verenlere selamlar olsun."

- "Bayrağımızı yüceltmek bizim vazifemiz"

Davutoğlu, Beyşehir ilçe teşkilatının kürsünün arkasına açtığı Türk bayrağını işaret ederek, "Al bayrağın önünde konuşmak ayrı bir heyecan veriyor" dedi. Al bayrağın sadece 75 milyonun bayrağı olmadığını, onun için herkesin üzerine büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Afrika'da son 4 yıl içinde 23 büyükelçilik açtık. Latin Amerika ve Doğu Asya'da açtıklarımızla beraber 35'i buluyoruz. Dünyada şu anda daha önce165 dış temsilciliğimiz vardı, büyükelçilik ve başkonsolosluklar şu anda 221. Şu anda en çok temsil edilen 8. büyük ülke olduk. Yani ilk 10'a girmek istiyoruz ya... Dünyada en çok temsil edilen, en çok dış temsilciliğe sahip 8. büyük ülkeyiz. Önümüzdeki dönemde açacaklarımızla 235'e vardığımızda en çok temsil edilen 5. ya da 6. büyük ülke olacağız. İlk 10'da yakışmaz, ilk 5 yakışır. Hep ileriye, hep ufka bakacağız. Neden? Çünkü bu al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmak, onurla dalgalandırmak bizim için esastır, onurdur. Bütün dünyada al bayrağın temsil ettiği şey özgürlüktür, onurdur, haysiyettir, bağımsızlıktır. Bizim için olduğu kadar başka milletler için aynı anlamı taşır. Onun için bayrağımızı yüceltmek bizim vazifemiz." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Seydişehir Beyşehir Konya Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title