Haberler

Bakan Avcı'dan Mursi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Mursi’ye karşı yapılanlara batı ülkeleri özellikle başka zaman demokratikliği, kimseye bırakmayanların Mısır’daki anti demokratik gidişe ses çıkarmamaları, göz yummaları, görmezlikten gelmeleri gerçekten hem üzücü hem de ibret vericidir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Mursi'ye karşı yapılanlara batı ülkeleri özellikle başka zaman demokratikliği, kimseye bırakmayanların Mısır'daki anti demokratik gidişe ses çıkarmamaları, göz yummaları, görmezlikten gelmeleri gerçekten hem üzücü hem de ibret vericidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı ve beraberindeki heyet Eskişehir'in Beylikova ve Alpu ilçelerinde seçim çalışması yaptı. Bakan Avcı'yı Alpu ilçesinde çocuklardan oluşan halk oyunu ekibi karşıladı. Bakan Avcı, çocukların oynamış olduğu gösteriyi büyük bir beğeniyle izledi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı ile ilgili konuştu.

Mısır'da yapılanın bir askeri darbe olduğunu ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye bundan 65 sene önce Yassıada rezaleti ile buna benzer bir dramı veya kepazeliği yaşamış bir ülke olarak Mısır'ın durumuna gerçekten üzülüyoruz. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının, bir siyasi kadronun bir askeri darbeyle tasfiye edilmeye kalkışılması dünyanın her yerindeki adıyla söylersek askeri darbedir ve demokrasi karşıtı bir harekettir. Bütün demokrat olduklarını iddia edenlerin bu konudaki tavırlarını çok net bir şekilde ortaya koymaları beklenir. Fakat ilginç bir biçimde batı ülkeleri özellikle başka zaman demokratikliği, kimseye bırakmayanların Mısırda ki anti demokratik gidişe ses çıkarmamaları, göz yummaları, görmezlikten gelmeleri gerçekten hem üzücü hem de ibret vericidir. Türkiye en yetkili ağızlardan, sayın cumhurbaşkanını, sayın başbakanın, sayın dış işleri bakanının söylemleriyle bu konudaki tavrını net bir biçimde ortaya koymuştur ve bundan sonrada aynı şekilde koymaya devam edecektir. Türkiye cuntanın böyle bir insanlık suçu işlememesi için her türlü girişimi yapmaya devam edecektir, yapmalıdır. Türkiye'ye yakışan budur. Herkesin sustuğu bir yerde Türkiye'nin susmadığını ve susmayacağını herkesin bilmesi gerekir."

Öte yandan Bakan Avcı'ya Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş tarafından gümüş işlemeli baston hediye edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muhammed Mursi Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ali taru:

merak ediyorum. tüm bu mursi sempatisi demokrasi adına mı ? , yoksa derin müslüman kardeşler sevgisi mi?orta-doğu bir 10 sene daha asla toparlanmayacak. toparlanmaya başladığı zaman da şu anda ülkemizde hegemonyasını sürdüren tek bir siyasetçi kalmamış olacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title