Haberler

Bağış, Mahmutpaşa Esnafıyla İftar Yaptı

Güncelleme:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış "Sayın Kadir Topbaş'ı çok başarılı buluyorum. Onu desteklemekten de onur duyuyorum." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda, "Sayın Kadir Topbaş'ı çok başarılı buluyorum. Onu desteklemekten de onur duyuyorum. Kendisinin vereceği karar, partimizin vereceği karar ne olursa onun arkasında duracağımı herkesin bilmesini isterim" dedi.

Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği'nce düzenlenen sokak iftarına katılan Bağış, iftardan önce çarşıyı gezerek esnafla sohbet etti, ardından bir dükkanın açılışına katıldı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanığına aday olup olmayacağının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Benim herhangi bir göreve adaylığım söz konusu değil. Ama partim bugüne kadar bana hangi görevi verdiyse en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bundan sonra da genel başkanım, genel merkezim, partim, milletim bana hangi görevi uygun görürse ben onu en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bizim için görevin iyisi, kötüsü olmaz, yeri olmaz, doğusu, batısı, kuzeyi olmaz. Nasıl bu iftar sofrasında biz burada esnafımızla olanı paylaşıyorsak, bize verilen görevi de en iyi şekilde yapmaya çalışmamız gerekir. O anlayışla yaklaşmamız gerekir. Biz Genel Başkanımızdan, Başbakanımızdan bunu öğrendik. Bizim partimizin kültüründe makamlar önemli değil. Makam için yarışmak diye bir şey söz konusu değil. Herkesin katıldığı istişare mekanizmalarından çıkan ortak akıl neyse onun gereği yapılır."

Bağış, bugüne kadar partisi kendisine hangi görevi verdiyse onu yaptığını, bundan sonra da partisinin, milletin vereceği her görevi aynı şekilde yapmaya çalışacağını vurguladı.

Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Kadir Topbaş'ı çok başarılı buluyorum. Onu desteklemekten de onur duyuyorum. Kendisinin vereceği karar, partimizin vereceği karar ne olursa onun arkasında duracağımı herkesin bilmesini isterim. 12 yıldır İstanbul milletvekiliyim. Bakanlar Kurulu'nda Sayın Başbakanımız dışındaki tek İstanbul milletvekiliyim. Onun için İstanbul'un sorunlarıyla ilgilenmem benim görevimin gereğidir.  İstanbul'un farklı ilçelerine gidip bu tür iftar sofralarında olmam benim aynı zamanda göreviminin gereğidir. Kimse bundan farklı farklı anlamlar çıkarmasın."

İftar öncesi yağış

İftar öncesi yaklaşık 10 dakika süren sağanağa yakalanan Bağış, yağmurun bereket olduğuna dikkati çekti. Yağmur sırasında tarihi çarşıda kurulan iftar sofraları kaldırılırken, vatandaşlar da yağıştan korunmak için çevreye sığındı. Yağışın ardından iftar masaları tekrar kuruldu.

Bağış, iftar sofrasında yaptığı konuşmada da Mahmutpaşa'nın, bereketin, esnaflık ve kardeşliğin merkezi olduğunu söyledi. Mahmutpaşa esnafıyla iftar yapmak ve aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bağış, şöyle konuştu:

"İstanbul nasıl Türkiye'nin kalbiyse, Mahmutpaşa da atar damarlarındandır. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirmekten de keyif duyuyorum. Çok şükür ramazan İstanbul'da gerçekten çok güzel. İstanbul'un her köşesi ramazanda birbiriyle adeta yarışıyor. Ama tarihi yarımada bir ayrı güzel. Mahmutpaşa'yı da siz bu akşam çok güzel kıldınız. Benim geleceğimi duyup saat 21.00'e kadar dükkanlarını açık tutma kararı alan Mahmutpaşa esnafına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Gösterdiğiniz konukseverliği ömrümün sonuna kadar unutmayacağım."

Bağış, konuşmasının ardından yapılan duayla esnafla birlikte orucunu açtı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Egemen Bağış Kadir Topbaş Mahmutpaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title