Haberler

Esin Gürel Biyografisi

Esin Gürel
Doğum YeriSiirt / Türkiye

Esin Gürel Kimdir ?

Avukat Esin Gürel Siirt doğumlu olup Ankara Bahçelievler Deneme Lisesini bitirdi. Eğitimine Gazi Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünde devam etti ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.

Hacettepe Üniversitesinde Sermaye Piyasası Özelleştirme ve Bankacılık Hukuku programını başarıyla tamamladıktan sonra, Birmingham University Selly Oak Collage İngilizce programı ve Libya Kültür Merkezinde Arap dili programını bitirdi.

Ankara Barosuna kayıtlı olup halen Ankara’da Avukat olarak görev yapmaktadır. Paris Uluslararası Ticaret Odasında birçok hakem dosyası kazandı.

Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Turizm Hukuku, Marka Patent Hukuku, Sözleşmeler Hukuku, Aile Hukuku ve Çocuk hakları alanlarında mesleki deneyim sahibi olan Esin Gürel, Arabuluculuk siciline kayıtlı Arabulucu olup, aynı zamanda Ankara Adliyesinde Hukuk Bilirkişiliği görevi de bulunmaktadır. Halen birçok büyük firmanın vekilliğini yürütmektedir.

Avukat Esin Gürel kadınlarımızla ilgili gerek yasadaki eksiklikler gerekse fiilen yaşanılan sorunları yakından bilmektedir.

Avukatlık mesleğini daha çok kadın haklarını korumak ve onların yanında olmak için icra etmekte bu nedenle de, bu alanda birçok sivil toplum kuruluşlarına üyeliği bulunmaktadır.

Kadın ve Gençlik Platformu, Tüm Kadın Lobisi Derneği, Kadın Girişimciler Derneği, Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği, Ankara kadın Sağlığı Derneği bu üyeliklerden bazılarıdır. Bunların yanında; Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantılarına katıldı. TOBB kadın Girişimciler Kurulunda Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Ankara Sanayi Odası Kadın Girişimciliği Destekleme Sertifikası, Kişisel Gelişim Sertifikası ve Milletlerarası Ticaret Odası Sertifikalarına sahiptir. Halen MYK üyesi olarak görev yapmaktadır.

Mhp Ankara 1. Bölge Milletvekilidir.

İngilizce ve Arapça bilen Avukat Esin Gürel evli ve 2 çocuk annesidir.

title