Haberler

"Teç-Sen Kapatıldı' Dedikodusunu Çıkartanları Kınıyoruz"

TEÇ-SEN Genel Merkez yöneticisi Erol Kaçakoğlu, 'Teç-Sen kapatıldı' şeklinde dedikodu çıkaranları kınadıklarını söyledi.

TEÇ-SEN Genel Merkez yöneticisi Erol Kaçakoğlu, 'Teç-Sen kapatıldı' şeklinde dedikodu çıkaranları kınadıklarını söyledi.

Kaçakoğlu, bir gurup sendika üyesiyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, "Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasının varlığından rahatsızlık duyan bazı sömürgeci sendikalar bu günlerde bizim kadrolarımızı hatırlamaya başladılar. Kendi aralarındaki yetkili olma kavgaları içerisinde maalesef sendikamız son yıllardaki yükselişini ve çalışmalarını çekemediklerinden dolayı kendilerince Sendikamızın kapatıldığı veya kapatılacağı yönünde asılsız ve şeref ve hasiyete sığmayan davranışlar içine girmişler ve maalesef üye sömürgeciliğine başlamışlardır. Biz bu senaryoları her yıl yaşamaktayız ve her defasında üyelerimizi ve sömürgeci sendikaları uyarmaktayız" dedi.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasının 2006 yılından bu yana siyasete 'hayır' diyen tek sendika olduğunu ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını açıklayan Kaçakoğlu, "Sendikamızın tek amacı eğitim çalışanlarının haklarını savunmak, korumak ve bu yönde mücadele etmektir. Bu mücadeleler sonucunda çeşitli kazanımlar elde edilmiştir. Bakanlıkla yapılan çalışmalar sonucunda ek ödemeyi aldık. Fakat bazı sendikalar internet sitelerinde bu kazanımı kendilerinin elde ettiğini yayınladılar. Ancak bilmedikleri bir ayrıntı vardı. Ek ödeme yönetmeliğinin ilk çıktığı günlerde ek ödemenin kendi kazanımları olduğunu iddia edenler daha sonra ek ödemelerin eğitim öğretim hizmetleri dışındaki personele verildiği anlaşıldığında kimi sendikalar Nasrullah Meydanında kimileri ise Cumhuriyet Meydanında yaptıkları basın açıklaması ile öğretmenler memurların zencileri değildir" diyerek pankart açtılar. Şimdi bu sendikalara soruyoruz. Madem bu kazanımı elde ettiğinizi iddia ediyorsunuz da neden meydanlarda pankart açıp bu yönetmeliği protesto ettiniz?" diye konuştu.

Sendikaların yetki alabilmek için üye sayılarını artırmak zorunda olduğunu ifade eden Kaçakoğlu, şöyle konuştu: "Ancak öğretmenler yüzde 40 civarında sendika üyesi iken eğitim çalışanlarının yüzde 80'i sendika üyesidir. Sendika üyesi olmayan yüzde 60 gibi yüksek orandaki öğretmenleri sendikalı yapmak yerine çeşitli tehditler, sahte vaatler ve oyunlar ile kolay kandırabileceklerini sandıkları Teç-Sen üyesi eğitim çalışanları üzerinde baskı kurarak 'iki ay bize üye ol daha sonra yetki döneminden sonra istifa et' gibi eğitim çalışanlara hakaret edercesine teklifler götüren sendikaları şiddetle kınıyoruz"

Kaçakoğlu, şöyle devam etti: "Şeflerimizin Şube Müdürü olmasını hazmedemeyen, Yetiştirme Yurtlarından çıkan eğitim çalışanı arkadaşlarımızın okullarda görevlendirilmemesini isteyen bu zihniyet anca kendi menfaatleri söz konusu olduğunda ve yılın belli dönemlerinde hor gördükleri eğitim çalışanlarına 'Gel bize 2 aylığına üye ol sözünü hangi yüzle söyleyebilmektedir?

Maalesef, bu sendikalar (açık öğretim sınavlarında yardım edilmesi, çocuklarının işe yerleştirilmesi, tayinlerin yapılması, kadro sözü verilmesi) gibi değişik vaatlerle üye yaptıkları eğitim çalışanlarını kullanarak, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasının dağıldığı, üyelerinin istifa ettiği gibi aşağılık yalanlarla Teç-Sen üyelerini aldatmaya çalışarak sendikamızı yıpratılmaya çalmaktadırlar.

Bilsinler ki Tüm Eğitim çalışanlarının kaderi aynıdır. Bu kaderi yaşamayanlar eğitim çalışanlarının sorunlarını anlayamazlar ve bu sorunlar için mücadele edemezler. Kurulduğu 2006 yılından bu yana Eğitim Çalışanlarının sesi olan Türkiye genelinde 73 il ve 300'e yakın ilçede 10 bin'in üzerinde, Kastamonu'da ise üye sayısı sürekli artmakta ve hızla büyümekte olan Tüm Eğitim Çalışanları sendikası diğer sendikaların yıpratma çabalarına rağmen dimdik ayaktadır ve eğitim çalışanlarının haklı mücadelesinde sesi olmaya devam edecektir. Bu haklı mücadelemizde eğitim çalışanı arkadaşlarımızın tüm eğitim çalışanları sendikası çatısı altında tek yumruk olarak birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. "Geçmişi hatırlamayanlar, onu bir kere daha yaşamak zorunda kalırlar" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kastamonu Yerel Haberler

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title