Haberler

Sivas Olaylarının 22. Yılı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 22 yıl önce Sivas'ta yaşananların, yalnızca yakınlarını yitirenler için değil, Türkiye için de kara bir sayfa olduğunu bildirdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 22 yıl önce Sivas'ta yaşananların, yalnızca yakınlarını yitirenler için değil, Türkiye için de kara bir sayfa olduğunu bildirdi.

Günoğdu, Sivas olaylarının 22. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının yıl dönümünde yüreklerin bir kez daha yandığını belirtti.

Madımak olaylarının insanlık suçu olduğunu ifade eden Gündoğdu, açıklamasında şunları kaydetti:

"22 yıl önce Sivas'ta yaşananlar, yalnızca yakınlarını yitirenler için değil, Türkiye için de kara bir sayfadır. Yaşanan her katliam, çağdaşlığa, demokrasiye, laikliğe, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan saldırıdır. Madımak'ta yaşanan ülkemizin ortak acısı olarak tarihe geçmiştir. Bizler her zaman zulmün, haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, yolsuzluğun karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Zulme uğrayan; haksızlıkla, hukuksuzlukla karşılaşan herkesi korumak, haklarını sonuna kadar savunmak bizim mücadelemizin bir parçasıdır. Bizler, insan yakanları nefretle lanetlerken, insanlıktan çıkanlara benzemeyi de reddediyoruz. Yaşamın her anında, dünyanın neresinde olursa olsun insanlık suçunu kınayacağız, lanetleyeceğiz ve hukuk önünde hesap sormayı asla ihmal etmeyeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Vecdi Gündoğdu Kırklareli Türkiye Sivas Yerel Haberler

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title