Haberler

Korkuteli'de 'Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Kursu'

Güncelleme:

Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ilçe merkezindeki üç ayrı yerde 'Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Kursu' açtı.

Foto: Ziyaretten

===

Korkuteli'de 'Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Kursu'

KORKUTELİ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yeşilyayla, Garipçe, Yelten, Karşıyaka köy ve beldeleriyle, ilçe merkezindeki üç ayrı yerde 'Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Kursu' açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, kadınlara yönelik Meslek Edindirme Kursları kapsamında çeşitli branşlarda kurs açmaya devam ettiklerini belirterek, 'Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Kursu'nda kadınlara çeyiz ürünleri hazırlamaya ilişkin bilgiler verildiğini anlattı.

HEM Müdürü Topay, "Kursu başarıyla tamamlayan genç kızlarımız ve kadınlarımız çeyiz yapan işletmeler, mefruşat mağazaları, ev tekstili işletmeleri gibi yerlerde çalışabilecekleri gibi, kendileri üretim yaparak gelir elde edebiliyor. Kursun amacı, genç kızlarımızın evlerindeki atık veya atılacak kumaşları geri dönüşüme kazandırarak en ekonomik şekilde değerlendirerek kendi çeyizlerini hazırlamaları ve ihtiyaç fazlası ürettiklerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlamalarıdır" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kursa katılanlar

===

Demre'de yeni başhekim Kazan

SAĞLIK Bakanlığı'nca hastanelerdeki yeni yapılanmayla Demre Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne Genel Cerrahi Uzmanı Murat Kazım Kazan atandı. Yeni başhekim Kazan görevine başladı. Murat Kazım Kazan, 1979'da Mersin'de doğan Kazan, 2004 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Genel cerrahi ihtisasının Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yapan Kazan, 2010 yılından bu yana Demre Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yapıyor.

Yeni yapılanma kapsamında Demre Devlet Hastanesi Müdürlüğü'ne de Adem Şahin, Başhemşireliğe ise Serpil Uçar getirildi. Yeni Başhekim Kazan, "İlk hedefimizi yeni yapılanma kapsamında hastanemizde var olan sorunları aşmak. Araç, cihaz ve doktor eksiklerinin giderilmesi ile birlikte vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Hekim eksikliği giderilince, vatandaşlarımız başka ilçelere taşınmaktan kurtulacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Başhekim Kazan

===

'Özel' öğrencilere doğum günü kutlaması

AFYONKARAHİSAR Kocatepe Özel Eğitim Uyguluma Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, geleneksel hale getirdiği doğum günlerinden birini daha gerçekleştirdi. Merkezde eğitim gören öğrencilerden Kasım ayında doğanların doğum günü kutlamasına, Gıdıkla Animasyon Palyaço ekibi de destek verdi. Doğum günü kutlamalarında karşılarında palyaçoları gören öğrencilerin mutlulukları bir kat daha arttı. Palyaçolarla uzun uzun eğlenen öğrenciler, günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Engelli çocukların eğitim gördüğü merkezdeki öğrencilerin, televizyonlardan gördüğü palyaçoları karşılarında görmeleri, kimilerinde sevinç kimilerinde de şaşkınlık yarattı. Velileriyle birlikte doğum günlerini kutlayan öğrenciler, Gıdıkla Animasyon ekibine de kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Yetkililer, doğum günü kutlamalarının her ay, o ayın içerisinde doğan öğrencilerle birlikte yapıldığını hatırlatarak, uygulamanın her ay devam edeceğini bildirdi.

Gökhan KOCAARSLAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Melezleşme ile daha çok et elde edilecek

EGEVET Genel Müdürü Tahir Yavuz, sığırcılığın melezleştirme suretiyle daha verimli hale geleceğini kaydetti. Yavuz, Türkiye'de yıllık et ihtiyacının 1 milyon ton olduğuna dikkati çekti. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Anemon Otel'deki toplantıdan önce Borsa Restaurant'ta kahvaltı verdi. Kahvaltıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ile et üreticileri katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Egevet Genel Müdürü Tahir Yavuz, "Ne yazık ki, et ve etçi hayvan ithal eden bir ülke durumundayız. Türkiye'nin ırklarını, etçi ırklarla melezleyerek daha çok et elde etmek, daha az yemle daha çok kilo aldırmak amacındayız. Melez hayvanlarda 1 kilo 800 gram canlı ağırlık sağlıyoruz. Biz bu melezlemeyi tavsiye ediyoruz" dedi. Türkiye'nin iç potansiyelinin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Türkiye'de yılda 1 milyon ton et ihtiyacı var. Bugün Kurban Bayramı dahil kesilen et dahil 700-750 bin ton" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Afyonkarahisar'ın ihracatı düştü

Afyonkarahisar'ın Ekim ayı ihracatı yüzde 19 oranında düştü. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın derlediği ve açıkladığı verilere göre, ilden yapılan ihracat Ekim ayı itibariyle yüzde 19'luk düşüşle 22 milyon 160 bin 262 dolar oldu. Eylül ayında ihracatta 29'uncu sırada yer alan Afyonkarahisar, Ekim ayında ise 31'inci sıraya geriledi.

Afyonkarahisar'ın en çok ürün ihraç ettiği ülkeler arasına Irak, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Fransa ve İngiltere girdi. 2012 yılı ilk 10 aylık dönemde toplam 116 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. Şehirden en çok ihraç edilen ürünler ise maden-metaller, yumurta, demir-demir dışı metaller, hububat-bakliyat-yağlı tohum ve mamulleri ile kimyevi maddeler oldu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Afyon'da yeni termal su çıktı

AFYONKARAHİSAR merkeze bağlı Bayatçık Köyü'nde yeni bir sıcak su kaynağı bulundu. Pancar tarlası olarak kullanılan arazide yapılan sondajdan sonra ilk aşamada 76 derecelik ısıya sahip sıcak su çıktı. "Termalin başkenti" nitelemesi kullanılan Afyonkarahisar'a bağlı Bayatçık Köyü'nde işadamı Tamer Alpata'nın girişimiyle sıcak su bulundu. Ömer Erkek'e ait pancar tarlasında, arazi sahibinin izniyle sondaj çalışması yapılırken, 750 metre derinlikte, sıcaklığı ilk aşamada 76 derece olan, daha sonra 89 dereceye çıkan su bulundu.

Tarladan elde edilen sıcak su ile ilgili bilgiler veren işadamı Tamer Alpata, "750 metrede sondaj çalışması yaptık. Burası 13 bin 800 metrekarelik bir alan. Suyun sıcaklığı 76 derece. Sondaj çalışması 2 ay önce başladı ama çalışmalarımız 1,5 buçuk senedir devam ediyor. Bulunan su, sera ve turizm yatırımına uygun. Bu sahadaki bölgenin ilk sondajı. Devamı gelecek" dedi. Bayatçık Köyü'nde termal su çalışmaları için umut olması beklenen sondaj çalışmasının yapıldığı kuyuya Alpata-1 ismi verildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Termal alandan

===

Demreli öğrenciler temsilcilerini seçti

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde eğitim öğretim yapan ilk, orta ve liseler, kendilerinin bir yıl boyunca temsil edecek 'İlçe Öğrenci Temsilcileri'ni seçti. Demre'de seçilen ilçe temsilcileri, Antalya'da yapılacak 'İl Öğrenci Temsilcisi' seçiminde Demre'yi temsil edecek. Demre Anadolu Lisesi'nde yapılan seçimde Yunus Emre Eğitim Kurumu Müdürü Niyazi Özkan başkanlığında, üç öğretmenin katıldığı dört kişilik sandık kurulu görev yaptı. Seçim öncesi her öğrenciye, zaman sınırı olmaksızın propaganda konuşma yapma hakkı tanındı.

Demre Liseler Öğrenci Temsilciliği seçimine iki aday katıldı. 2 oy alan Demre Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Armutçu, Demre Liseleri Öğrenci temsilciliğine seçildi. Daha sonra yapılan Demre Ortaokullar Öğrenci Temsilciliği seçiminde dört aday yarıştı. Yapılan seçimde altı oy alan Yunus Emre Eğitim Kurumu öğrencisi Sude Gündoğdu, Demre Ortaokullar Öğrenci Temsilciliği'ne seçildi. Üç oy alan Atatürk İlköğretim Okulu'ndan İrem Gürbüz, temsilci yardımcılığına seçildi.

Demre İlkokullar Öğrenci Temsilcisi seçiminde yedi aday yarıştı. Seçimde Yunus Emre Eğitim Kurumu'ndan Tarık Alp Budak ile 80. Yıl Eğitim Kurumu'ndan Süleyman Topakçı üçer oy aldı. Çekilen kurada Yunus Emre Eğitim Kurumu'ndan Tarık Alp Budak, Demre İlkokullar Öğrenci temsilcisi oldu. Demre Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Çoşkun, "İlçemizde üç lise, ortaokul ve ilkokullarda öğrenci temsilcileri seçimi tam bir demokrasi şöleni şeklinde yapılmıştı. Bugün de okullardan seçilen temsilciler, ilçe temsilcilerini seçti" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Seçimden

===

Miniklere iki dilde öğretim

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Özel Anka Eğitim Kurumu'nda, ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine iki dilde eğitim veriliyor. Türkçe ve İngilizce olarak verilen eğitim, aynı anda sınıfta bulunan iki öğretmen tarafından veriliyor. Ana sınıfında ana sınıfı öğretmeni ve İngilizce öğretmeni aynı anda ders yapıyor. Birinci sınıflarda is, sınıf öğretmeni dersi işledikten sonra İngilize öğretmeni dersin sonunda konuyu İngilizce olarak işliyor. Diğer sınıflarda ise, haftada 12 saat İngilizce dersi veriliyor.

Özel Anka Eğitim Kurumu Müdürü Emin Değirmencioğlu, öğrencilere hayatın akışı içinde yabancı dil öğretildiğini belirterek, "Öğrenciler annesi Alman, İngiliz ya da Rus, babası Türk çocuklar gibi, iki farklı dil konuşan öğretmenleri olduğu için İngilizce'yi bir ders olarak değil, günlük yaşamın bir parçası olarak görüyor. Örneğin Hayat Bilgisi dersinde renkleri, matematik dersinde sayıları, işaretleri, Türkçe dersinde sesleri İngilizce olarak çok kolay öğreniyorlar" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Okuldaki öğrenciler

===

Asker adaylarına coşkulu eğlence

FETHİYE'nin Karaçulha Beldesi'nde 1992/4 tertip askere alınacak 15 asker adayı için eğlence düzelendi. Eğlencede toplanan bağışlar asker adayları arasında pay edildi. Karaçulha Belediyesi tarafından düzenlenen asker eğlencesine asker adayları ile birlikte aileleri ve vatandaşlar katıldı. Karaçulha İlköğretim Okulu bahçesindeki davullu zurnalı eğlencede 3 saat sürdü.

1992/4 tertip 15 asker adayı için düzenlenen eğlencede Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ve eşi Şerife Çaylı'da askerlerle birlikte piste çıkarak oyunlar oynadı. Asker adaylarına kına yakılan eğlencede, yardım toplamak için açık artırma ile koç satıldı. Satışa çıkartılan koç 2 bin TL'ye alıcı bulurken gecede vatandaşların yaptığı bağışlarla birlikte 4 bin 725 TL toplandı. Toplanan para 15 asker adayı arasında paylaştırıldı.

Karaçulha Belediye Başkanı Çaylı, "Karaçulha Belediyesi olarak her yıl askere gidecek gençlerimiz için eğlence düzenliyoruz. Eğlencemize katılımın yoğun olması bizleri çok mutlu etti. İnşallah davullarla zurnalarla askere göndermekte olduğumuz gençlerimiz, vatan borçlarını sağ salim tamamlayıp tekrar aynı şekilde davullu zurnalı bir karşılama ile baba ocağına döneceklerdir. Tüm askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Eğlenceden

===

45 kiloluk bal kabağı

BURDUR'un Karamanlı İlçesi'nde çiftçilik yapan İbrahim Çoban, tarlasında bir kökten 32 ve 45 kilogramlık balkabakları yetiştirdi. Kış gelmesine rağmen balkabağının hala yeşilliğini ve canlılığını koruduğunu söyleyen Çoban, balkabaklarının da büyümeye devam ettiğini anlattı. Balkabaklarını tek başına kaldırmadığını kaydeden Çoban, balkabaklarını ancak iki kişinin yardımlaşarak kaldırabildiğini belirtti. Çoban, balkabağının dalının uzunluğunun 14 metre, sap kalınlığının çevresinin ise 12 santimetre kalınlıkta olduğuna işaret etti.

45 kilogramlık balkabağının meyvesinin 81, 32 kilogramlık balkabağının ise 84 santimetre uzunlukta olduğuna dikkati çeken İbrahim Çoban, balkabaklarının yetiştiği tarlada kimyasal gübre yerine hayvan gübresi kullandığını vurguladı. Balkabaklarının tohumlarını bir arkadaşından aldığını dile getiren Çoban, "Şimdiye kadar bu büyüklükte balkabağı yetiştirmemiştim. Meyvesi az ama büyük oldu. Tatlı yapımında kullanılan balkabağını büyük bir ihtimalle lokantacılara satacağız. Çünkü evde ben bunu kullanma imkanım yok" dedi.

Hakan KAZAN/KARAMANLI, (DHA)

Foto: İbrahim Çoban, balkabaklarını ölçerken - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Burhanettin Çoban Karaçulha Korkuteli Yerel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title