Haberler

İsrail'in Şucaiyye Katliamı

İsrail'in hedef gözetmeksizin Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde işlediği katliama tepkiler büyüyor Edirne İslam Gençliği Eğitim, Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mert: " Hiç bir matematiksel hesaplama yapmadan İsrail'e karşı bir duruş sergilenmesini bekliyoruz"

Edirne'deki sivil toplum kuruluşları İsrail'in hedef gözetmeksizin Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde işlediği katliama tepkiler büyüyor tepki gösterdi.

Büro-Sen Edirne Şube Başkanı Mehmet Sait Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanlar üzerindeki zulümlere karşı şuurlanması gerektiğini söyledi.

Katliama tepki gösterecek şuurlu Müslümanlar'ın sayısının azlığından yakınan Ercan, "Müslümanlar'ın birlik ve beraberliği derhal sağlaması gerekir. Bu birliktelik, bu güç sağlanırsa bırakın İsrail'i on tane İsrail yerle bir olur" dedi.

Edirne İslam Gençliği Eğitim, Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Habil Mert de İsrail'le karşı gerçekçi yaptırımların uygulanmasının gerektiğini belirtti.

İsrail'e karşı top yekün bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Mert, şunları kaydetti:

"İsrail 1948 yılından beri yapmış olduğu katliamlara birini daha ekledi, bu bizi şaşırtmıyor. İsrail uluslararası hukuku, insanlığı ve kendi inancını da çiğneyerek zulüm işlemeye devam etmektedir. Yaptırım gücü eylemlerden yanaıyız, sabah Şucaiyye katliam öyle böyle bir katliam değil. Bir öfke patlaması bekliyoruz. Hiç bir matematiksel hesaplama yapmadan İsrail'e karşı bir duruş sergilenmesini bekliyoruz. Bu işlerin lafla olmayacağını biliyoruz."

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kadir Alkan ise, Filistin'de akanın Müslüman kanı olduğu ve bu durumun dünyadaki tüm Müslümanları ayağa kaldırması gerektiğini kaydetti.

İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 400 kişi de yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların yanı sıra bir basın mensubu ve bir sağlık görevlisi de bulunuyor.

İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmış, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Şucaiyye İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title