Haberler

Yeni Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda

Tasarının üçüncü bölümü üzerindeki görüşmeler sürüyor MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu: "(Musul'daki çatışmalar) Öncelikle, bu işin altında kalan başta Dışişleri Bakanı olmak üzere sorumluların da eğer onurları varsa istifa etmelerini bekliyorum"

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "yeni yargı paketi" olarak bilinen ve temel kanun olarak görüşülen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın, üçüncü bölümü görüşülüyor.

Görüşme öncesi söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, konuşması sırasında CHP İstanbul Milletvekili  Osman Korutürk'ün, "Dışişleri Bakanı boş işleri bıraksın, Türkiye'ye dönsün" şeklinde tabir kullandığını belirterek, "Eski bir diplomat ve Dışişleri mensubu olan Sayın Korutürk'e bu cümlelerin yakışmadığını ifade etmek isterim" dedi.

Satır, Musul olayıyla ilgili, Başbakanlık'tan açıklama yapıldığını, devletin bütün kurumlarının, MİT, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın olayı çok yakından takip ettiğini ifade ederek, "Toplantı halindeler, her türlü gelişmeyi Sayın Başbakanımıza bilgi veriyorlar. Dışişleri Bakanımız da Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktı. Oradaki olayın hayırla ve inşallah hiçbir kötü netice olmadan tamamlanacağını ve Türk vatandaşlarının teslim alınacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bu açıklamanın kendilerini hiçbir şekilde tatmin etmediğini belirterek, "(Gazete haberleri üzerinden takip edin) demek, halkın iradesini hiçe saymak demektir. Asla kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Baluken, bu konudaki genel görüşme taleplerinin gündeme alınmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da açıklamaları yetersiz bularak, "Burada Sayın Başbakan Yardımcısı da var, şimdilik tatmin edici bir açıklama yapılması ve bu konuda bir genel görüşme talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Osman Korutürk ise Satır'ın söylediği ifadeyi reddettiğini belirterek, "Bu ifadeyi ben kendisine yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum" dedi.

Bunun üzerine Satır, sağlıklı ve doğru bilgilere ulaşabilmek için toplantıların neticesini beklemek gerektiğini ifade ederek, en kısa zamanda açıklama yapılacağını belirtti.

"Hükümeti TBMM'ye bilgi vermeye davet ediyorum"

Daha sonra tasarının üçüncü bölümü üzerinde grubu adına söz alan Yusuf Halaçoğlu, Musul'daki çatışmalara değinerek, "çok daha önceden haber verilmesine rağmen bu konuda tedbir almayan hükümetin yaya kaldığını" söyledi.

Halaçoğlu, "Stratejik derinlik içerisine o kadar daldı ki Sayın Dışişleri Bakanı, o derinlikten bir türlü çıkamaz hale geldi. Nitekim Kerkük petrolleri meselesinde Bağdat'a sırt çeviren, Kuzey Irak'la iş birliği yaptığını söyleyen Türkiye'nin, aslında kimlerle nasıl iş birliği yaptığını ve Türkiye'yi nasıl bir riske attıklarını da değerlendirmemiz mümkündür" şeklinde konuştu.

Halaçoğlu,  Türk konsolosluğunda 48 kişinin rehin alındığını, özel harekat timlerinin bile teslim alındığı yönündeki haberler olduğunu belirterek "Kendi ülkesinde, kendi toprakları üzerinde askeri bir birliğin içindeki bayrağı koruyamayanlardan yurt dışındaki bir Türk konsolosluğu toprağını korumasını beklememiz herhalde akla ziyandır" dedi.

Bu konuda hükümeti TBMM'ye bilgi vermeye davet eden Halaçoğlu, "Bir genel görüşme yapılmasını ve Türkiye'nin Ortadoğu politikasındaki yanlışlarının ortaya konarak bunun bir sonuca ulaştırılmasını diliyorum. Öncelikle, bu işin altında kalan başta Dışişleri Bakanı olmak üzere sorumluların da eğer onurları varsa istifa etmelerini bekliyorum" diye konuştu.

"Siz beni ihtar edemezsiniz"

Görüşmenin soru-cevap bölümünde söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya, "Başkanlık kürsüsüne çıktığınız zaman bana karşı keyfi davranıyorsunuz ve benim onurumla oynuyorsunuz. Sizi son defa ihtar ediyorum, bu huyunuzdan vazgeçin" dedi.

Bunun üzerine Bahçekapılı, "Siz beni ihtar etme yetkisine sahip değilsiniz. O yetkiye sadece ben sahibim. Bunu iyice bilin, öğrenmediyseniz de öğrenin" karşılığını verdi.

Bahçekapılı, tartışmaların devam etmesi üzerine birleşime ara verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mihrimah Belma Satır Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title