Haberler

Trabzonsporlu Onur: Bamba Benim Canım

Güncelleme:

Trabzonspor kalecisi Onur, Fildişi Sahilli oyuncunun elini sıkmadığı iddialarını böyle yanıtladı.

Fenerbahçe maçında Bamba'nın kendi kalesine attığı golün ardından Fildişi Sahilli oyuncunun elini sıkmadığı yönündeki iddialara yanıt veren Trabzonspor'un başarılı kalecisi Onur, "Bamba benim canım, abim. O an elini görmedim. Yoksa ben onun elini asla havada bırakmam" dedi.

Trabzonspor'un kalecisi Onur ve Fnerbahçe maçındaki hatalarıyla gündeme gelen savunma oyuncusu Sol Bamba, bu akşam yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe maçına iyi başladıklarını belirten Onur, şunları söyledi:

"Çok talihsiz goller yedik. Futbolda olacak şeyler. O golleri yemeseydik inanıyorum ki en kötü ihtimal 1 puan ile ayrılacaktık. Her şeyin sonu değil. Sonuçta karşımızdaki iyi bir ekip. Biz mücadele ettik. Belki istediklerimizi sahaya yansıtamadık ama dediğim gibi her şeyin sonu değil. Yeni başlangıçlar hedefliyoruz. Önümüzde Mersin maçı var. Kazanıp seri galibiyetler yakalamak istiyoruz. Sorunumuz kazanamamak. Arka arkaya 2 – 3 maç kazanabilsek güvenimiz yerine gelir. Biz çok iyi takımız. Futbolcuların kariyerlerine bakarsak çok iyi bir ekibiz. Ama başaramadık. Olur böyle şeyler. Sonuçta Trabzonspor her sene başarılı olmak zorunda. Her sene şampiyonluğa oynamak zorunda. Ama maalesef bazen istesek de olmuyor. Şans faktörü diyelim, başka şeyler diyelim. Ama her şeyin bir başlangıcı vardır. Bunu en iyi şekilde yapmak takım halinde bizim elimizde. Mersin maçı var, kupa maçı var. Üçte üç yapmamız gerekiyor. Bu sene en kötü ihtimalle kupayı almamız gerekiyor. Sezon sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Ama biz kötü takım değiliz, çok iyi takımız. Şans faktörü diyelim başka şeyler diyelim bazen olmuyor."

'BAMBA'NIN ELİNİ GÖRMEDİM'

Fenerbahçe maçında Bamba'nın kendi kalesine attığı golün ardından bu oyuncunun elini sıkmadığıyla ilgili iddiaları da yanıtlayan Onur, şöyle devam etti:

"O anda hiç bir şey görmedim. O benim canım, abim. Yabancılar arasında değil, takım içinde en çok sevdiğim insanların başında geliyor. Ben anlamadım niye böyle hemen 'Onur'un karakterine yakışmadı' falan diyorlar. Bamba bana 10 tane gol yedirsin veya benim yüzümden 10 tane gol yiyelim, hiçbir şey arkadaşlıktan öte değil. O an elini görmedim. Bakarsanız videoya ben tam dönüyordum, Bamba elini uzatmış. Yoksa ben onun elini asla havada bırakmam. Ama futbol çevresinde üzeri örtülen, kapatılan o kadar çok şey varken, konu el uzatıp elini sıkmamaya gelmişse gerçekten biz bitmişiz. Takım halinde çok iyi arkadaşız. Hepimiz birbirimizi o kadar çok seviyoruz ki takım içinde hiçbir sorunumuz yok. Tekrar söylüyorum, Bamba benim canım. İsterse 10 tane gol yedirsin ona sevgim her zaman en yükseklerde. Onun elini görseydim asla havada bırakmazdım."

Onur defansta yaşanan istikrarsızlıkla ilgili olarak ise "Önümüzde oynayan ya da oynamayan her oyuncu kaliteli. Hepsi kendini ispatlamış ve kariyerli oyuncular. Bamba, Giray abi veya Mustafa önümde oynadığı zaman çok rahat ediyorum. Bunları hocanın bileceği şey. Benim görevim gol yememekse onun mücadelesini yapıyorum. Takım halinde bütünleşmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmak için uğraşıyoruz" ifadesini kullandı.

BAMBA: KARAMSARLIKTAN KURTULMAMIZ LAZIM

Fenerbahçe maçıyla ilgili görüşlerini açıklayan Bamba ise, şöyle konuştu:

"İyi başladığımız maçta çok kötü iki gol yedik. Ben de hatalar yaptım. Özellikle ilk goldeki hatam bize çok pahalıya patladı. Kafa kafaya götüreceğimiz maçta kontrolü ve tempoyu kaybettik. Kendi adıma ve takım adına talihsiz bir gece oldu. Takım içindeki atmosfer olumlu ancak Türkiye'de kamuoyunda büyük takımlar üst üste olumsuz sonuçlar aldığında bu çok hızlı şekilde spekülasyona ve eleştiriye dönüşüyor. Bununla yaşamayı bilmek lazım. Biz de kötü sonuçlar aldık. Haliyle ağır şekilde eleştiriliyoruz. Bu takımın içindeki havanın kötü olduğu anlamına gelmez. Takım içindeki yardımlaşma ve dayanışma ruhu gayet iyi ancak bu sonuca dönüşmediği için eleştiriler alıyoruz."

Bamba, bu durumdan acilen kurtulmaları gerektiğini de vurgulayarak, "Öncelikle ruh halimizi karamsarlığa ve olumsuzluğa dönüştürmeden buradan çıkamamız lazım. Kişisel hataları en aza indirmemiz lazım. Örneğini benim hatalarımda görebilrsiinz. Önemli kişisel hatalar yaptım. Bunlar 3 puana mal oldu. Bunları en aza indirip olumlu sonuçları peş peşe almayı planlıyoruz" dedi.

Her iki oyuncu açıklamaların ardından el sıkışarak gazetecilere poz verdi. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Fenerbahçe Mersin Spor Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title