Haberler

Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kültür projesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonun da 2. etap sürüyor.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya'nın en büyük kültür projesi "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonun da 2. etap sürüyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya'nın en büyük kültür projesi "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonu kaldığı yerden devam ediyor. 2016 yılında başlatılan organizasyon kapsamında 12 bin 100 kişi havayolu aracılığıyla ecdadla buluşturan Selçuklu Belediyesi, 2. Etabına başlanılan organizasyonda 8 bin 454 Lise 11.sınıf öğrencisini Çanakkale'ye götürülecek. Bu yıl ile birlikte toplamda 20 bin 514 kişi Çanakkale'ye gidecek.

"Konya'nın En Büyük Kültür Projesi"

"Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonu kapsamında Konya'dan ilk uçuşun pazartesi günü başladığı tarihi ve kültürel organizasyonda 4. sefer sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sabah 5: 45'te ilk olarak Selçuklu Belediyesi hizmet binasında toplanan öğrenciler saat 07.30'da Konya'dan Çanakkale'ye uçuş gerçekleştiriyor. Çanakkale havaalanına inen kafile burada profesyonel rehberler eşliğinde gezi için tahsis edilen tur otobüslere feribota oradan da Gelibolu Yarımadası'na geçiyor. 102 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale'yi bir gün boyunca gezme ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulan gençler günün sonunda yine uçak ile Konya'ya dönüyor.

"Selçuklu Belediyesi ile ilkleri yaşadılar"

Selçuklu'nun gençleri gezi boyunca Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilkleri yaşama fırsatı buluyor. Kimi ilk defa şehir dışına çıkmanın mutluluğunu, kimi ilk kez uçak ve vapura binmenin farklılığını ve heyecanını yaşıyor. Gezi için her detayı düşünen Selçuklu Belediyesi Çanakkale destanının yazıldığı topraklara giden gençlerin zaferlerle dolu şanlı tarihi yeniden hatırlamaları, ecdadın vatan ve bağımsızlık uğruna zor koşullarda verdiği mücadeleyi zihinlerinde canlandırmaları amacıyla tarihi mücadele alanlarında çat kapı tiyatro gösterisi düzenliyor. Çanakkale ruhunu adeta yeniden yaşatan tiyatro gösteri öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Gençlerden Ecdada Dua -

Konya'dan Gelibolu Yarımadası'na "tarihe yolculuk" gerçekleştiren Selçuklu Torunları organizasyon kapsamında; Kilitbahir ve Namazgah Tabyaları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe, Zığındere Sargı Yeri Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt ve yer altı tünelleri, Siperler Geçişi, 57. Alay, AnzakKoyu, ConkBayırı Siperler ve Arıburnu gibi ecdadın 253 bin şehit ile kahramanlık destanları yazdığı cepheleri ziyaret ederken ecdada ve tüm şehitlere dua ediyorlar. Öğrenciler Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde de Çanakkale Savaşı sahnelerinin 3 boyutlu olarak anlatıldığı 11 salonda 1 saat 15 dakikalık tarih yolculuğu yapıyor.

Selçuklu Belediyesi ve Başkan Altay'a teşekkür-

Selçuklu Belediyesi'nin gerçekleştirdiği organizasyonla Çanakkale'ye geldiklerini ve ecdadın bu topraklar için verdiği şanlı mücadeleyi yakından görme fırsatı bulduklarını ifade ederek memnuniyetlerini ifade eden öğrenciler "Bir gün içinde birçok ilki birlikte yaşadık, ilk kez uçağa bindik, ilk kez deniz yolculuğu yaşadık ve Ecdadımızın verdiği mücadeleyi ilk kez yerinde gördük. Yeme-içmemizden yolculuğumuza kadar bütün organizasyonu en güzel şekilde gerçekleştiren ekibe ve bu fırsatı bize sunan Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

"Amacımız gençlerimize Çanakkale ruhunu aşılamak"

"Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" Projesinin Çanakkale ruhunun diri tutulması ve geleceğe taşınması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Çanakkale ruhunu gençlere aşılamak, çok önemli görevimiz. Ecdadın mirasına sahip çıkmak ve o mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesinde her türlü olumsuz şartta bile inancını kaybetmeyen bir milletin torunları olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz. Özellikle gençler ve çocuklarımıza bu değerleri öğretmemiz gerekiyor. Bizim tarihimiz kahramanlıklarla doludur ve bu milletin her ferdi bu kahramanlıkları öğrenmelidir. Tarihini bilmeyen bir toplumun gelecek için söyleyecek sözü olmaz" dedi.

Selçuklu Belediyesi, Çanakkale ruhunu yeniden yaşayan öğrencilere gezi sonunda çekilen fotoğrafları çerçeveli bir şekilde hediye ediyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

title