Haberler

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü'nün BM tarafından kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı

Güncelleme:

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 11 Temmuz'un 'Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü' olarak kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi. Yüksel, kararın Bosnalı Müslümanların yaşadığı acıları anma ve soykırımcı zihniyetleri lanetleme anlamı taşıdığını belirtti.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" olarak kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Kurulu'nun, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesine ilişkin karar tasarısını kabul etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kararın memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

"Bosnalı Müslüman kardeşlerimizin tarihte yaşadıkları en büyük acılardan biri olan, 8 bin 372 Müslüman'ın şehit edildiği Srebrenitsa katliamının her yıl anılacak olması, bu eylemi gerçekleştiren devlet ve zihniyetlerin de tarihte soykırımcı olarak anılarak lanetleneceği anlamını taşımaktadır. Aliya İzzetbegoviç'in ifade ettiği üzere; 'Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' Türkiye Cumhuriyeti olarak, insan haklarını esas alan her türlü faaliyeti destekliyor; insanlık vicdanında mahkum olan zihniyetlerle mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizi dile getiriyoruz."

Kaynak: AA / Politika

tbmm adalet komisyonu Birleşmiş Milletler Cüneyt Yüksel Milletvekili İstanbul AK Parti Dış Politika Politika Haberler

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

title