Haberler

Sivas'ta Şehitlikte Hüzün

SİVAS'ta Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı.

SİVAS'ta Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Şehitlik ziyaretinde ise duygusal anlar yaşandı.

Kent merkezindeki Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bayram arifesi nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, burada Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Aileler şehitlerin mezarlarını temizleyerek su döktü. 6 Ekim 2016 tarihinde Van'ın Gürpınar ilçesinde PKK'lı teröristlerin bombalı tuzağı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil'in anne ve babası Zübeyde-Aydın Zileligil çifti oğullarının mezarını ziyaret ederek dua etti. Anne Zileligil oğlunun mezarı başında uzun süre gözyaşı döktü.

"BAYRAM ONSUZ ÇOK ZOR GEÇİYOR"

16 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in anne ve babası Şaziye- Hasan Çetin çifti de şehit oğullarının mezarını ziyaret ederek dua etti. Oğlunun mezarı başından ayrılmayan anne Çetin, uzun süre gözyaşı döktü. Baba Hasan Çetin her bayramın hüzünlü geçtiğini söyleyerek, "Oğlumun kabrini ziyarete geldim. İki günde bir zaten buradayım. Vatan sağ olsun ne diyeyim. Bir bizim başımızda da değil. Vatan için şehit devamlı veriliyor. Bu peygamber efendimizden beri devam ediyor. Allah'ın emri, böyleymiş yapacak bir şey yoktur. Bu 3'üncü bayramımız. Bu kelimelerle anlatılacak bir şey değil. Allah kimseye böyle evlat acısı vermesin. Mertebesi büyük. Allah sabrını veriyor, yoksa dayanılacak bir acı değil. Bayram onsuz çok zor geçiyor. Geride 2 yetim kaldı. Allah kimseye böyle acılar vermesin" dedi.

İL PROTOKOLÜNDEN KARANFİL

Sivas Valisi Davut Gül ve beraberindeki protokol üyeleri de Kurban Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret etti. Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretinde ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Vali Gül daha sonra şehit kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehitlik ziyaretine, Vali Gül'ün yanı sıra, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ömer Ebabil, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve bazı protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Kuran-ı Kerim Sivas Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

title