Haberler

Suriye'ye Savaşmak İçin Giden 500 Türk'ün Kim Olduğu Soruldu

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a, Suriye'ye savaşmak için giden 500 Türk'ün kim olduğunu sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Suriye'ye savaşmak için giden 500 Türk'ün kim olduğunu sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bir gazete yer alan haberde, "İçişleri Bakanlığı raporuna göre 500 Türk El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi saflarında çatışmak üzere Suriye'ye gitti" denildiğini belirterek şöyle dedi:

"El Kaide örgütü bağlantılı El Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti saflarında Suriye'ye savaşmak için giden 500 Türk kimdir?

Bu kişiler hangi yollarla Suriye'ye gitmişlerdir ya da götürülmüşlerdir?

Bu kişiler, kimler tarafından ve hangi organizasyonlarla Suriye'ye götürülmüşlerdir?

Bir kısmının Afganistan ve Pakistan'daki El-Kaide kamplarında eğitildiklerinin belirtildiği 500 kişiden diğer kısmı nerede eğitilmişlerdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Suriye'ye El Kaide örgütü saflarında savaşmak için giden Türklerden ne zamandan beri haberdardır?

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü El Kaide saflarında savaşmak için giden Türklerin sayısını ve kaç Türk'ün Suriye'de öldüğünü bildiğine göre bu kişileri kayıt altına alarak takip mi etmiştir?

El Kaide örgütü saflarında savaşan 500 Türk'ün var olduğunu 13 Kasım 2013 tarihinde İngiliz The Guardian gazetesinin dünya kamuoyuna zaten duyurduğu dikkate alındığında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü The Guardian gazetesi kadar bilgiye ulaşma kapasitesine sahip değil midir?

Uluslararası saygın gazetelerin yayınladığı haberlerin doğru oldukları sonucu belirdiğine göre iktidarınız eliyle El Kaide Örgütü'ne Suriye'deki iç savaş başlangıcından itibaren sağlanan maddi ve yardımcı desteklerin boyutları nedir?

Yurttaşlarımızın El Kaide Örgütüne katılmaması için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışma nedir?

Yurttaşların El Kaide Örgütüne katılımını sağlayan kişi ve gruplarla ilgili yapılan yasal işlem var mıdır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanlığı Suriye Politika Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title