Haberler

Akil İnsanlar Heyeti Karabük'te

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin ve Grup Sekreteri Fatma Benli, sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin ve Grup Sekreteri Fatma Benli, sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin ve Grup Sekreteri Fatma Benli, Karabük Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Çözüm Süreci hakkında bilgi veren

Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kanlı bir beladan kurtulma çabası verdiğini belirterek, Türkiye'nin barış sürecine kolay gelmediğini kaydetti.

Türkiye'nin birçok mücadeleden sonra tarihsel olarak yakaladığı bir fırsatı değerlendiriğini belirten Bilgin, şunları söyledi: "PKK 2011 ve 2012'de ilan ettiği hedeflere ulaşamadığı gibi 2 bin 700 insanını kaybetti. PKK silahlı mücadeleden sonuç alamayacağını burada bir kez daha idrak etti. Yabancı istihbarat örgütleri tarafından korunan PKK, bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmak için kullanıldı."

Türkiye'nin bu coğrafyada barışın temsilcisi olduğunu anlatan Bilgin, şöyle konuştu: "Bu coğrafyada demokrasi, batılılaşma ve Müslümanlığın bir sembolüdür. Türkiye, PKK'ya yabancı istihbaratların verdiği desteği çekmelerini istedi. Bölgede istikrarın sağlanması için Suriye'deki rejimin değişmesi gibi PKK'nın da silah bırakması gerektiğini deklare etti. Uluslararası camiada yankı buldu ve takdir gördü. Avrupa ve ABD'nin çıkarları da bu yöndeydi. Şimdi, Türkiye bu imkanı değerlendiriyor. PKK, bir çıkmaz içinde, silahlı mücadele de başarısız oldu. Dış desteklerini kaybetme noktasına geldi."

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada büyük bir hamle yaptığını kaydeden Bilgin, yaşanan süreci Türkiye'nin iyi idare ettiğini söyledi. Bu coğrafyayı bütünleştirecek, bu coğrafyada yeniden barışı sağlayacak olan ortamın kurucu aktörlerinin başında Türkiye'nin geleceğini anlatan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle terörün geleceğin dünyasında, Ortadoğu'sunda, Türkiye'sinde yeri yoktur. Bunun içindir ki PKK çevrelerinde 'Bugüne kadar bu kadar mücadele ettik de hiçbir şey almadan neden teslim oluyoruz' tartışılıyor. Feryatlar yükselmektedir. Bunları anlamak gerekir. 'Türkiye ne veriyor?' diyenler de var. Türkiye'nin hiçbir şey vereceği yok. Türkiye'nin göreceği şudur; bu ülkede temel hak ve özgürlükler sonuna kadar kullanılacaktır"

Türkiye'nin demokrasi içerisinde, insan hak ve özgürlükleri ile kendi insanları ile bütünleşerek geleceğini kendisinin kuracağını belirten Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: "Milletin iradesinin üzerinde hiçbir siyasal güç tanınmayacaktır. Meşru, hukuki ve evrensel olan bu topraklarda bizim insanlarımız için de geçerli olacaktır" - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bölgesi Vedat Bilgin Fatma Benli Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title