Haberler

Independent: Erdoğan Ortadoğu'nun En Başarılı Lideri Olamadı

Güncelleme:

Independent gazetesinin dış politika yazarı Patrick Cockburn, "Maalesef" deyip "yılın en başarılı Ortadoğu lideri" olarak El Bağhdadi'yi ilan etti.

İngiliz Independent gazetesinin tanınmış dış politika yazarı Patrick Cockburn, "maalesef" deyip "yılın en başarılı Ortadoğu lideri" olarak El Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti başındaki El Bağhdadi"yi ilan etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın neden bu yıl bölgenin "en başarılı lideri" olmadığını savunan Cockburn, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve "sakar" olarak nitelediği Suriye politikasına vurgu yaptı.

"KISA BİR LİSTEYİ YAPMAK ZOR DEĞİL"

Patrick Cockburn, "Yılın Ortadoğu lideri kimdir? Şaşırırsınız" başlığını kullandığı yazısında "Bu çalkantılı yılda, kısa bir listeyi yapmak o kadar zor değil çünkü yılın sonunda çok sayıda liderin başları, yılın başlarına göre çok daha fazla dertte idi" sözlerine girdiği yazısında şöyle devam etti:

"ERDOĞAN ÖNCEKİ YILLARDA KOLAYCA GALİP GELİRDİ"

"Örneğin Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri darbe çağına son verdemedeki kuşku duyulmayan başarısı ve görülmemiş bir ekonomik refah dönemine başkanlık ettiği için önceki yıllarda kolayca galip gelirdi.

"SEÇİM ZAFERİNİN KİBİRİ ERDOĞAN'IN NEDEN YETENEĞİNİ KAYBETTİĞİNİN İZAHI"

Ancak son birkaç gün, en güçlü bakanlarının oğullarının yolsuzluk suçlamaları arasında nasıl gözaltına alındığını izledi ve Suriye'deki iç savaşına sakar müdahalesi, Türkiye'nin bölgesel güç olma umutlarını yok etti. Ardarda üç seçim zaferinin yarattığı kibir, belki Sayın Erdoğan'ın neden yeteneğini kaybettiğini izah ediyor."

"EN BAŞARILI LİDERLERİN BAŞINDA NETANYAHU OLURDU"

Cockburn, "Önceki yıllarda bölgedeki en başarılı liderlerin başında yer almaya aday olanların arasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olurdu" dedikten sonra Netanyahu için "Bir tek kurşun ateş etmeden ne istediğini elde etmek için savaş tehdidini manipüle etmede bir hayli başarılı olduğunu" yazdı.

"ORTADOĞU'DAKİ EN BAŞARILI LİDER ABU BAKR EL BAGHADADİ"

Iraklı Kürt lideri Mesut Barzani'yi "Muhtemelen Ortadoğu'nun en kurnaz ve tecrübeli politikacısı" olarak niteleyen Cockburn, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin son bir yıldaki "başarıları"nından söz ettikten sonra "Maalesef, bu yıl da Ortadoğu'daki en başarılı lider, adını Irak ve Şam İslam Devleti olarak değiştiren Irak'taki El Kaide örgütünün lideri Abu Bakr El Baghadadi" dedi.

Cockburn, IŞİD'in Suriye'deki yükselişini "görkemli" olarak niteleyerek örgütün Suriye ordusu haricinde "en etkin askeri grup" haline geldiğinin altını çizdi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Irak Dünya Haberler

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500

Yorumlar (24)

BEKIRBEKIROKVARSENDEGEL@HOTMAIL.COM:

TAYIPCIM SAZ AKADASLARINIDA AL ULKEYI TERKET

13
25
yanıtYanıtla
RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

YÜCE TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE EN BAŞARILI LİDER DEVLET ADAMI BAŞ BAKAN YA SEN ONA BAK,BİZİM DUAMIZ VE OYLARIMIZ ONUNLA.ALLAH ONU YÜCELTSİN.YAR VE YARDIMCISI,YOLU AÇIK BAHTI AK OLSUN.YÜCE TÜRK BAŞBAKANININ.GERİSİNİ,ORTADOĞU YU,AVRUPA YI,ASYA YI DİĞERLERİ ÖNEMSİZ.ALLAH SEVİYOR BİZDE SEVİYORUZ YA SEN ONA BAK.

21
11
yanıtYanıtla
kadirkadirtugba1@hotmail.com:

Nasıl en başarılısı recep en başarılı lider ATATÜRK kaldiki recep tayip onu tanımıyor bile biraz örnek alsa idi neler olurdu neler

yanıt0
yanıt0
Kazoodarkblue62@hotmail.com:

Asgari ücret 800 lira benzin 5 lira elektrik en küçük evde 80 lira doğalgaz 250 lira döviz desen nerdeyse 3 lira her taraf işsiz insan dolu bir de üstüne suriyeden ithal aç getirdi besliyoruz kpss kapısında milyonlar bekliyor herşey ateş pahası yarına dair umut yok sade günü kurtarma adam 4 milyon dolar bir seferde cukkaya attti.

14
16
yanıtYanıtla
K.T.k.t.@hotmail.com:

ezberden konusma haric ne bilirsiniz beton kafali nankörler? önceden bunuda bulamazdi insanlar, bunada sükür diyeceklerine söylediklerine bak, isyana bak; ama eminimi böyle yorum yapanlar asgari ücret ile bir alakasi yok, tam tersi yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarinda capulcu tipler, maksat insanlari kiskirtmak; yoksa gece gündüz internet basinda laf ebeligi yapmaz, isi gücü vardir, zaten internete de para vermez!!!

yanıt0
yanıt0
hakanhakan67@hotmail.com:

Independerin bunu yazmasi chp li kopya turkleri sevindirir. Basbakani dusuneceklerine kendilerini dusunsunler onlar. Ingilizler degilmi osmanlinin altinini ermenilerle paylasan. Doymadilar 23 yaklastikca bunlar kuduruyor. Gerci chp lilerde kuduruyor kime calistiklari belli satil ve kole ulke haline sokmak bunlara yariyor.

15
6
yanıtYanıtla
SELOOdarkblue62@hotmail.com:

Ne başarısı la millet acından ölüyor milyonlar 800 lira ile geçinmeye çalışıyor. Çöpten ekmek toplayanlar sosyal yardımlaşmadan beslenenler bu memlekette açlık yoksulluk olmasa genelev kapısında 100 bin insan bekler mi orda çalışmk için? Sokaklar da gayri resmi bu işi yapanlardan geçilmiyor insanlar çok mu meraklı hep açlıktan açlık insana herşeyi yaptırıyor. Dünyanın en başarısız siyasetçisi RECEP TAYYİP ERDOĞAN

10
10
yanıtYanıtla
faik sönmezaklimermezaklim@hotmail.com:

acından ölen adam neti nasıl bağlatmış da yorum yazıyo acaba buralara ??

yanıt0
yanıt0
Faili Mechul Recepdefaultx@trashmail.net:

Kindar Mezhebci, Katil ve Hirsiz Avukati olan, birak ortadogunun Lideri olmayi, Insan bile olamaz.

7
13
yanıtYanıtla
çok başarılı canımjjk@yhaoo.com:

iki ünv. mezunuyum 10 yıl atama bekledim yapmadığımı iş kalmadı şu an part time bir üniversiteden 600 tl artı 3 iş yapıp toplam 110 tl aylığım var yaşım 40 buna başarılı diyen geri ..

8
11
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title