Haberler

Hollanda'daki Hoofddorp Tren Garı Saldırı Şüphesi Nedeniyle Boşaltıldı

Güncelleme:

Hollanda'nın Schiphol Havalimanı yakınındaki Hoofddorp tren garı, saldırı şüphesi nedeniyle boşaltıldı. Hollanda Başbakanı, Hollandalılara acil olmadıkça Belçika'ya gitmemeleri çağrısında bulundu.

Saldırı şüphesi nedeniyle Hollanda'nın Schiphol Havalimanı yakınındaki Hoofddorp tren garı boşaltıldı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hollandalılara acil olmadıkça Belçika'ya gitmemeleri çağrısında bulundu.

GARIN ÇEVRESİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Garın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, Brüksel'den gelen bir trende ihbar üzerine arama yapıldığını duyurdu. Boşaltılan gara otobüslerin girmesine de izin verilmiyor.

BAZI PERONLAR ŞÜPHELİ PAKETLERİN BULUNMASI ÜZERİNE ULAŞIMA KAPATILDI

Bu arada Amsterdam merkez ve Schiphol Havalimanı tren garlarındaki bazı peronların da şüpheli paketlerin bulunması üzerine ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

"ACİL OLMADIKÇA BELÇİKA'YA GİTMEYİN"

Brüksel'deki saldırılar üzerine düzenlenen olağanüstü güvenlik toplantısı sonrası açıklamada bulunan Başbakan Mark Rutte, Hollandalılara acil olmadıkça Belçika'ya gitmemeleri çağrısında bulundu.

"AVRUPA KALBİNDEN VURULDU"

Ülkenin sınır bölgelerinde bulunan Roosendaal, Breda ve Arnhem kentlerinde ek güvenlik önlemlerinin alındığına işaret eden Rutte, "Brüksel kalbinden vuruldu, Belçika kalbinden vuruldu, Avrupa kalbinden vuruldu" diye konuştu.

MACARİSTAN'DAKİ HAVAALARINDA DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Macaristan'da havaalanlarında ve metro istasyonlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

TERÖR ALARMININ 2. DÜZEYE YÜKSELTİLMESİ TALİMATINI VERDİ

Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Başbakan Viktor Orban'ın Brüksel'deki saldırıların ardından terör alarmının 2'inci düzeye yükseltilmesi talimatını verdiğini açıkladı.

BUDAPEŞTE HAVAALANINA ZIRHLI ARAÇLAR GÖNDERİLDİ

Pinter, alınan önlemler çerçevesinde başkent Budapeşte'de havaalanına zırhlı araçların sevk edildiğini, meclis binasının önünde ve metro istasyonlarında terörle mücadele ekiplerinin görev yapacağını ifade etti.

Pinter, söz konusu önlemlerin, Brüksel'de düzenlenen saldırılar aydınlatılıncaya kadar yürürlükte kalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Amsterdam Hollanda Belçika Brüksel Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

DAVUT:

NERDE BİR MÜSLÜMAN VAR ORDA HUZUR YOK. HEP AVRUPA YA SIGINIYORSUN HEM DEVLETİN İMKANIN DAN YARARLANIYORSUN SONRA KENDİNİ PATLATIYORSUN. SİZİN DİNİNİZ BARIŞ DİNİMİ YOKSE TERÖR DİNİ Mİ ?

0
3
yanıtYanıtla
zafer:

Terörün dini olmaz. Bak pkk yıllardır Terör estiriyor, Türkiye''de hristiyan karşıtlığı gördün mü?

yanıt0
yanıt0
KOCA YÖRÜK:

YAHU KORKMAYIN ÇADIRA SIĞININ ARKANIZDA KANDİL VAR KORKMAYIN OLAR KORUR SİZİ

3
0
yanıtYanıtla
mardinli:

Türkiye terörden acı çekerken kadeh tokuşturuyor dunuz. Beslediniz şimdi oysun gözlerinizi.

1
0
yanıtYanıtla
TOKMAK:

Hiç kimse mülteci almayacaktı;bakın SUUDİ ARABİSTAN VE KATARA;hiç patlama oluyor mu?Adamlar işi biliyor.Biz de son saldırı 10.cu patlamaydı;600 kişi havaya uçarak yanarak öldü...AKP shov yapacaktı;1-2 ay sonra Esad gider ben de bu mültecileri seçimde kullanır atarım dedi .Şimdi her metrekareye bir mülteci düşüyor.Hiç birisi adama benzemiyor;resmen 100 yıl geri kalmış...

0
1
yanıtYanıtla
Sedat:

ŞİMDİ BUNLARIN ELÇİLİĞİ OLAN YERDE BOMBACI İÇİN TAZİYE ÇADIRI KURACAKSIN GÜZEL PANKARTLAR AÇICAKSIN NOLDU AB ÇOK İYİ GÜVENLİYDİ 1 2 BOMBA DAHA PATLASIN NE KİMSE GİDER NEDE KİMSE DIŞARI ÇIKAR ALLAH YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRMESİN İKİ YÜZLÜLER

0
0
yanıtYanıtla
zafer:

Belçika yıllardır Terörü destekledi. Şimdi tüm avrupa diken üstünde.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title