Haberler

BM'yi Acil Toplantıya Çağıran Fransa'ya Hükümetten İlk Tepki: Terörün Yanında Olurlar

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa veya bir başka ülke konuyu BM'ye götürecek olursa terörün yanında olan ülke konumuna düşer." dedi.

Bağdat'ta gazetecilerin Afrin operasyonuna ilişkin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Afrin operasyonu ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülmesi çağrısına yanıt geldi. Bakan Çavuşoğlu, Fransa ya da bir başka ülkenin konuyu BM'ye götürmesinin, kendilerini terörün yanında olan ülke konumuna düşüreceğini söyledi.

FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

Köyleri ele geçirmeye başladılar. Bu şekilde sonuna kadar ilerleyeceğiz ve bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Bu tehdit sınırımızın hemen ötesinde varken biz operasyonları durdurmayız.

(Fransa Dışişleri Bakanı ile görüşmesi) Hedefimizin siviller olmadığını, insani konularda Türk askerinin ne kadar dikkatli olduğunu bildiklerini de hatırlattım. Kendisi de teşekkür etti.

"TERÖRÜN YANINDA DURAN ÜLKE KONUMUNA DÜŞERLER"

Fransa veya bir başka ülke konuyu BM'ye götürecek olursa terörün yanında olan ülke konumuna düşerler. Bizim operasyonumuzu BM'ye götürme ihtimalini biz görmüyoruz. Bize Fransa'dan gelen açıklamalar da bu yönde.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Birleşmiş Milletler Mevlüt Çavuşoğlu Bağdat Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title