Haberler

Bakan Mahir Ünal: "Çocuklarımız Sanal Bir Coğrafyada Büyüyorlar"

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bu yıl ’Engelsiz Bir Dünya’ temasıyla üçüncüsü gerçekleştirilen CNR Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bu yıl 'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla üçüncüsü gerçekleştirilen CNR Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Fuarın açılışında konuşan Bakan Ünal, "Çocuklarımız sanal bir coğrafyada büyüyorlar. Biz eşyalara anlamlar yüklerdik, çocuklarımız artık sanal ortamda çok fazla anlam yüklemiyorlar" dedi.

CNR Holding ve Basın Yayın Birliği işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basın Yayın Meslek Birliği desteğiyle düzenlenen 3'üncü CNR Kitap Fuarı'nın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl 'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla, 600 yayınevinin katılımı ile düzenlenen fuarın açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZ SANAL BİR COĞRAFYADA BÜYÜYORLAR"

Engelsiz bir dünya temasıyla ziyarete açılan 3'üncü CNR Kitap Fuarı'nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Biz fiziki coğrafyanın çocukları olarak büyüdük. Bizim için uzak vardı, yakın vardı. Ama artık fiziki coğrafya kalmadı. Çocuklarımız sanal bir coğrafyada büyüyorlar. Biz eşyalara anlamlar yüklerdik, çocuklarımız artık sanal ortamda çok fazla anlam yüklemiyorlar. Çünkü insanı eşyaların içinde kaybettiğimiz zaman, insanın emeğinin eşyalara dokunmadığı zamanlarda insan kayboluyor. Hani üstad Nuri Pakdil diyor ya, 'İnsanı kalbinden tutmazsanız, bakın nasıl kayıp gidiyor ellerinizden' bu yüzden insanı kalbinden tutmak lazım. İnsanı kalbinden tutan araçlar kitaplardır. Zihnimizdeki yapı taşlarını bir emekle, sabırla ve düşünceyle siz kağıda dökerseniz emek verirseniz insanı tutarsınız" dedi.

"ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN ZİHNİMİZİ VE KALBİMİZİ YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ"

Kitap fuarının 'Engelsiz Bir Dünya' temasının önemine değinen Bakan Ünal, "Bu gün bu kitap fuarı 'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla görücüye çıkıyor. Engelsiz bir dünya için zihnimizi, kalbimizi yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Çünkü insanoğlunun yeryüzündeki hüzünlü hikayesi çoğu zaman kendisine oluşturduğu engellerden ibarettir. Kendimize oluşturduğumuz engellerin kalktığı, kendimizle insanlığımızla kalbimizdeki iyilik duygusuyla buluştuğumuz en temel kültürel mirası koruduğumuz günlere vesile olması temennisiyle bu kitap fuarının hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

"OKUMAK İLAHİ BİR EYLEMDİR"

Okumanın insan hayatındaki önemine vurgu yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "Okumak öncelikle kendini tanımaktır. Kitap okumak dünyayı kainatı tanıyabilmektir. Nihayeti marverayı arayıp bulabilmektir. Okumak aynı zamanda ilahi bir eylemdir. Çünkü Allah ilk emrini peygamber efendimize oku diye vermiştir. Medeniyetlerin temelinde yazının icadı vardır. O zamandan kalma okuma ve yazma bilgi birikimini günümüze getirmiştir. Dolayısıyla bu fuarlar bilgi birikiminin sergilendiği ve okuyucusuyla buluştuğu ve birbirlerine söz verdiği yerlerdir. Bu anlamda bizim valilik olarak destek vermekten başka görevimiz yoktur. Biz de buraya stant açtık. Ziyaretçilerin bizim standımızı ziyaret ederek öneri ve eleştirilerini orada sunmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

19 ÜLKEDEN 104 YABANCI YAYINEVİ CNR KİTAP FUARI'NDA

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve beraberindeki heyet, kitap fuarını gezdi. Bu yıl uluslararası kimlik kazanan CNR Kitap Fuarı'na aralarında Almanya, Meksika, Bosna Hersek, İngiltere, Makedonya, Arnavutluk, Arjantin, Kolombiya, Bolivya'nın bulunduğu 19 ülkeden 104 yayınevi katılım sağladı. Fuarda, ana dili Arapça olan, Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 85 yayıncı da, 'Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü'nde yer alacak.

900'ün üzerinde kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak fuar 13 Mart tarihine kadar kitapseverlerle buluşmaya devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Vasip Şahin Mahir Ünal Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title