Haberler

Yozgat'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışması düzenlendi.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışması düzenlendi.

Grand Ser Otel'de düzenlenen yarışmaya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, TKDK İl Koordinatörü Veli Büke ve yarışmacı kadın çiftçilerin yakınları katıldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaettin Özdemir, yarışmanın bu yıl 10'uncusunun düzenlendiğini belirterek, "Kırsal kesimdeki tarımsal üretimde önemli bir ağırlığa sahip olan çiftçi kadının eğitilmesi ve modern üretim tekniklerinin çiftçi kadınlarımıza anlatılması, tarımdaki önemli hedeflerimizden olan üretim artışının gerçekleşmesi bakımından üzerinde önemle durduğumuz bir husustur. Bu tür etkinliklerin desteklenmesinin faydalı olacağı kanaati taşımakla birlikte, kadın çiftçilerimizin yapacakları her türlü girişimde yanlarında olduğumuzu ve desteklerimizi esirgemeyeceğimizi bilmelerini isterim" dedi.

Yarışmaya 7 kadın çiftçi katıldı. Yarışma sonunda Sarıkaya Merkezden Gülay Lök 20 sorudan 380 puan alarak birinci olurken, Kadışehri Merkezden Satı Kılıç ikinci Sorgun Bahadın Kasabasından Menekşe Yaşar ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilirken, birinci olan Gülay Lök Bilecik, 8 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenecek bölge yarışmasında Yozgat'ı temsil edecek. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title