Haberler

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi için tarih verdi: 2045'e kadar olmaz

Güncelleme:

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Ercan, "Umarım ki ben yanılmam, 2045'e kadar İstanbul'a deprem gelmez. Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara'da vay Türkiye'nin haline" ifadelerini kullandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin davetiyle tarihi ilçeye gelen Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında konferans verdi. Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Ercan, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem bölgesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"YAPMAMIZ GEREKEN GÖÇÜ DURDURMAK"

Ercan, "Orada yapmamız gereken göçü durdurmaktır. Yaklaşık 2 milyon kişi buradan göçtü. O bölgenin nüfusu 13.5 milyon. Söylediklerine göre 9.5 milyon kişi var. Bu göçün hemen durması gerekiyor. Anadolu'nun bir tarım belleği var. Eğer çiftçi ekici oradan göçerse kim ekip biçecek" dedi.

"2045'E KADAR İSTANBUL'A DEPREM GELMEZ"

İstanbul'da meydana gelebilecek depremlerle ilgili değerlendirmede bulunan Ercan, "Umarım ki ben yanılmam, 2045'e kadar İstanbul'a deprem gelmez. Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara'da vay Türkiye'nin haline." ifadelerini kullandı.

"BİLİM ADAMI DEPREMİ UYARMAKLA GÖREVLİDİR"

Sosyal medyadaki paylaşımı sonrası gözaltına alınması ile ilgili de konuşan Ercan, "Bir bilim adamı sadece işin deprem boyutuyla değil o depremin sosyal yaşamda yaptığı etkileri konusunda devleti uyarmakla görevlidir. Dolayısıyla deprem bölgesinde oluştuğu söylenen bu olayların doğrudan doğruya devlet yetkililerine iletilmesi, ihbarı olayıdır. Bunu yanlış anlaşılma ve yorumlama olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Övgün Ahmet Ercan Ahmet Ercan İstanbul Marmara Türkiye Deprem Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500

Yorumlar (10)

Carsambali:

Bu adam utanmadan halen daha konusabiliyor..Atmasyon bedava,ya tutarsa..

16
15
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Depremin ne zaman geleceğini yüce Rabbim bilir. Provokasyon yapma milleti korkutmayın yeter artık

15
8
yanıtYanıtla
Mehmet :

umarım 5 li masa fay hattı üzerine kurulmamıştır.:)

8
12
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

YOK FAY KIRILMISTI KIRILMAMISTI. NEYE GÖRE HANGI KRITERLERE GÖRE TARIH VERIYORLAR . BIR BASKA GEOLOG HER AN HER YERDE OLABILIR DEDI.TÖBE TÖÖÖBEEEE!!!!

10
2
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Umarım sanırım falan filan... Bende tarih vereyim sanırım umarım şu tarih. Bu adam bana güven vermiyor.

9
2
yanıtYanıtla
Fuat Pinar:

Papyonlularda sıkıntı var

7
4
yanıtYanıtla
Eyüp POLAT:

Bu mösyö değil miydi 99 depremi sonrası İstanbul için uğursuz tahminlerde bulunan.

6
3
yanıtYanıtla
Sebahattin Uçan:

Müneccimliğe de başladı. Tövbe tövbe !!??

2
4
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

mn mnmnmn

4
1
yanıtYanıtla
ismail bey :

Papyonlu bir insana güvenemem...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title