Haberler

Erciş Belediyesi'nden Gecikmeli Öğretmenler Günü Kutlaması

Van'ın Erciş Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü geç de olsa çeşitli etkinliklerle kutladı.

Van'ın Erciş Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü geç de olsa çeşitli etkinliklerle kutladı.

Erciş Belediye Bakanı Zülfükar Arapoğlu ile belediye meclis üyeleri ilçe merkezindeki ilk ve ortaokullarda görevli öğretmenlerin tamamına karanfil verirken, akşam da öğretmenler onuruna yemekli moral gecesi düzenlendi. Başkan Arapoğlu ilk olarak Erciş Tenzile Ana İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek buradaki öğretmenlere kendi eliyle tek tek karanfil verdi. Öğretmenlerin gününü kutlayan Arapoğlu, akşam tertiplenen yemeğe de öğretmenleri davet etmeyi ihmal etmedi.

Akşam saatlerinde Kardelen çok amaçlı salonunda düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Başkan Arapoğlu, Öğretmenler Günü'nün hafta sonuna denk gelmesi ve bazı öğretmenlerin ilçe dışında olmasını dikkate alarak programı bu güne aldıklarını söyledi. Erciş Belediyesi olarak öğretmenlere ayrı bir önem verdiklerini de ifade eden Arapoğlu, Erciş Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği moral yemeğinde eğitimcilerle bir arada olmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu belirterek, "23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde ilçe olarak çok büyük acılar yaşadık. 23 Ekim depreminde ilçemizde ve Van ilimizde 644 insanımız hayatını kaybetti. Bunun 514 ilçemizde hayatını kaybetti. Eğitim camiamızda çok ciddi kayıplarımız oldu. 64 eğitimcimiz hayatını kaybetti. Bu bizi çok üzdü. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah, ülkemize ve milletimiz bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Erciş depreminde öğretmenlerimiz çok candan çalıştı. Gerek çadır dağıtırken olsun, AŞ evlerin kurulmasında, yemek dağıtımında olsun, okullarda olsun zor şartlar altında ciddi performans gösterdiniz. Konteyner kentlerin oluşturduğumuzda vatandaşların yerleştirilmesinde, alt yapı çalışmalarında ve kalıcı konutların tesliminde yine siz değerli öğretmenlerimiz canla başla çok samimiyetle çalıştı. İlçem ve şahsım adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizin bizde hakkı çok. Sizler bizleri yetiştiriyorsunuz. Sizler bizden sonraki nesillere insan yetiştiriyorsunuz. Sizler Başbakanları, Cumhurbaşkanlarını, Bakanları, milletvekillerini, belediye başkanlarını ve yöneticileri yetiştiren insanlarsınız. Bizim inancımızda, kültürümüzde de vardır. Bize bir kelime öğretene biz 40 yıl köle olmaya canla başla hazırız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu tüm duygu ve düşüncelerle katılımınızdan ötürü size teşekkür ediyorum. Daha nice 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ulaşmak temennisiyle. hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan ise yaptığı konuşmada, Erciş Belediyesi'nin her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenleri ağırladığını belirterek, Başkan Arapoğlu'na teşekkür etti. Erdoğan "Bu geleneği ilk kez başlatan şu andaki Van Milletvekilimiz Sayın Fatih Çiftci Beydir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl bu geleneğimize ara verdik. Kaybettiğimiz öğretmenlerimiz vardı, acımız vardı. Ne Öğretmenler Günü'nü kutlamaya mecalimiz vardı, ne de zamanımız vardı. O gün tüm öğretmenlerimiz büyük bir koşuşturma içindeydi. Herkes işin bir ucundan tutuyordu. Kimisi çadır kentlerde, kimisi AŞ evlerinde koşuşturma içerisindeydi. Dolayısıyla geçtiğimiz yıl bunun kutlayamadık. Öğretmenler Günü'nden sonra deprem nedeniyle eğitime ara vermek zorunda kaldık. Yarım dönem eğitime ara verdikten sonra burada kalan öğretmenlerimiz devam ettirdikleri işi yarım keserek eğitim işine başladılar. Memleketine giden öğretmenlerimiz de koşarak görevlerinin başına döndüler. Cumartesi, Pazar günü ders gördük, kurs gördük. Öğretmenleri yetiştirecek kursları devam ettirildik. Hem her gün normal ders saatinin dışında daha fazla ders saati yaparak öğrencilerimizin o açığını kapatabilmek için çaba sarf ettik. Dolayısıyla, öğretmenlerimiz gerçekten o günden bu güne kadar hep koşuşturdular, hep yoruldular. Bu yıl da 24 Kasım gününü ilçemizde salon programıyla kutladık. Yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle aramızdan ayrılan canımız öğretmenlerimiz bütün öğretmenlerimiz adına öğretmenlerimizin kabrini ziyaret ettik. Onlara hatim gönderdik, onlara dua atik. Salon programımızı gerçekleştirdik. Bu yıl bir ilki kaymakamımızın önderliğinde, onun desteğiyle ülkemizin çeşitli yerlerinden galip de ilçemizde eğitim hizmeti veren, çocuklarımıza ders veren, onlara hizmet eden ama, maalesef aramızdan cenazeleriyle uğurladığımız 64 öğretmenimizi evlerinde ziyaret etmek için komisyonlar oluşturduk. Milli eğitim müdürümüz, şube müdürümüz, bazı okul müdürlerimiz çeşitli memleketlere giderek öğretmenlerimizin evlerini ziyaret etti. Ailelerine başsağlığı diledi. İlçemize yapmış oldukları hizmetten dolayı şükran plaketi sunuldu. Bu çok güzel bir davranıştı. Biz tüm öğretmenler adına Sayın Kaymakamımıza bu önderliğinden dolayı şükranlarımız sunuyoruz. Bugün burada aslında çok ihtiyacımız olan moral ve motivasyonumuzu yenilemek için gelmiş bulunuyoruz. Burada müzikle eğlenmek sizin de hakkınız, bizim de hakkımız. Ben inanıyorum ki, bir taraftan morallerimiz yerine getirebilmek için eğlenirken, bir tarafımız mutlaka hüzün olacaktır. Onları yıllar sonra da kaybedeceğimizde zannediyorum ama, bizim dinlemeye de ihtiyacımız var, eğlenmeye de ihtiyacımız var. Bu ulvi davranışından dolayı Sayın Belediye başkanımıza, emeği geçen herkese

şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde yemeğe geçildi. Erciş Belediyesi tarafından öğretmenler onuruna verilen yemeğe İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutan Vekili Topçu Yarbay Kazım Silen, Erciş Belediyesi Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Adalet Komisyon Başkanı Hasan Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Huy, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, oda ve dernek yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile İlçede görev yapan öğretmenler katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erciş Yerel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Tenceredeki kızgın yağa su döken adamın vücudu yandı

Tenceredeki kızgın yağa su döken adamın vücudu yandı

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title