Haberler

Yemen'deki Olaylar

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'deki krizin son bulması için başlatılan siyasi sürecin Körfez ülkeleri ve uluslararası dayanaklar üzerine kurulu olduğunu bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'deki krizin son bulması için başlatılan siyasi sürecin Körfez ülkeleri ve uluslararası dayanaklar üzerine kurulu olduğunu bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver bin Muhammed Karkaş, başkent Abu Dabi'de Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile yaptığı görüşmede Yemen'deki son durumu ele aldı.

Ülkesinin, BM Özel Temsilcisi Ahmed'in krizin çözümü için sarf ettiği siyasi çabalara destek verdiğini belirten Karkaş, "BAE'nin bu desteği, siyasi sürecin Körfez ülkeleri ve uluslararası dayanaklar üzerine kurulu olduğu inancından kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Karkaş, "BAE, Yemen'de Husiler tarafından başlatılan isyanın sebep olduğu insani sıkıntıların boyutunu biliyor. Husiler, siyasi çözüm yolundan çıkarak, devleti ele geçirmek için güç ve şiddet kullandı. BAE, sorumluluğunun bilincinde olarak insani krizle mücadele için çaba sarf ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Husilerin başkaldırısının İran'ın askeri ve siyasi desteğine dayandığını belirten Karkaş, Husilerin de kabul ettiği bu ilişki bölge için tehdit oluştururken bu koalisyonun kabul edebileceği ayrıca bölge halkının da güvenlik, istikrar ve refah konusundaki beklentilerini karşılayabilecek bir durum olmadığına dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title