Haberler

Klavye temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Yusuf Emir Ceran

Yusuf Emir Ceran

15.12.2023 11:41

Klavye temizliği her ne kadar önemsiz bir detay gibi gözüküyor olsa da zaman içerisinde kullanmakta olduğumuz klavyelerin içerisinde farklı pislikler bulunabiliyor. Bu nedenle klavyenin uzun ömürlü ve hijyenik olması için ara ara klavye temizliği yapmak gerekmektedir. Peki, Klavye temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ne gibi detaylara dikkat etmek gerekir?

Klavye temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk başta klavyenin güce bağlı olmamasıdır. Kablosunu çıkardığımız klavyemizin tuşlarını sökmeye başlayarak temizlik adımına geçebiliriz. Klavye tuşlarını sökmeye başlamadan önce fotoğrafını çekmek, olası bir karışıklığın önüne geçmek için oldukça önemlidir. Günümüzde klavye temizliği yaparken kullanabileceğiniz klavye tuş sökme aparatları da üretilmektedir. Eğer bir mekanik klavyeye sahipseniz bu tuş sökme aparatları sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde klavyenizde tuşların söküm işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Daha sonrasında temiz be kuru bir fırça yardımı ile tuşlarını sökmekte olduğumuz klavyemizin arasını temizleyebiliriz. Burada fırçanın ulaşamadığı noktalardaki pislikleri almak için elektrik süpürgesinden veya saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, saç kurutma makinesini tercih etmekte olan kişilerin, soğuk ayarını kullanması olacaktır. Aksi takdirde plastik olan parçalarda ısı nedeniyle form değişimi görebilirsiniz.

Detaylı temizlik yapmak isteyen kişiler elektronik parçaların temizliği için flux, alkol, tiner gibi uçucu ve iletken olmayan maddelerden yardım alabilirler. Böylece devrenin temizliği sayesinde daha uzun ömürlü bir klavyenizin olmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak klavyenizin tuşlarını geri takmakta güçlük çekmemeniz adına daha önceden çektiğiniz fotoğraf yardımı ile klavyenizin tuşlarını kolay bir şekilde yerine takabilirsiniz.

title