Haberler

Yolun sonu şampiyonluk olsun Fenerbahçe

Eren Karadaş

Eren Karadaş

10.05.2024 04:33

Fenerbahçe Beko tarihe geçen karşılaşmalar sonucun da Monaco'yu deplasmanda uzatmaya giden karşılaşmada 80-79 yenerek Final-Four biletini aldı. 5 yıl aradan sonra tekrardan adını Final-Four'a yazdırdı. Sezon ortasında takımının başına geçen ve oldukça başarılı bir grafik sergileyen Sırp çalıştırıcı takımının Final-Four'a kalmasında büyük pay sahibi oldu.

Fenerbahçe Ülker Final-Four'a kalırken bir çok başarıyı da beraberinde elde etti. Euroleague üç sayı rekoru ve asist rekorları kırıldı. Sadece bununla da kalmayıp Nigel Hayes-Davis Fenerbahçe ile Alba Berlin arasında oynanan karşılaşmada tam 50 sayı atarak hem kariyer hem takım hem de Euroleague tarihine geçerek bir maçta en fazla sayı atan oyuncu oldu.

Son olarak 5 yıl önce Euroleague'de Final-Four arenasında boy gösteren temsilcimiz 2017'de şampiyon olarak kupayı ülkemize getirmişti. 5 Yıl aradan sonra Sırp çalıştırıcı Jasikevicius liderliğinde Final-Four'da boy gösterecek. Temsilcimizi rakibi Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden Panatinaikos oldu.

Dörtlü finallerin Almanya'da oynanması takımımızı için ayrıca bir güç olacak. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin takımımızı Almanya'nın başkenti Berlin'de Mercedes-Benz Arena'da yalnız bırakmayarak adeta ev sahibi rolü üslenecek olması takımızın kupaya uzanma şansını arttırıyor.

24-26 Mayıs tarihleri arasında oynanacak olan dörtlü finallerde takımımıza başarılar diliyorum. Yıllar önce kazandığımız kupayı tekrardan ülkemize kazandıracaklarından hiç şüphem yok. Yolun açık olsun Fenerbahçe, Yolun sonu şampiyonluk olsun Fenerbahçe.

title