Haberler

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Güncelleme:

Kamuda tasarruf paketini devreye alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 katlı lüks bir gökdelen kiraladığına yönelik iddialara "Kiralanan bina eskiden" yanıtını verdi. Şimşek'in sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, "10 aydır bakansınız, bu kiralamalara neden izin verdiniz" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, tasarruf tedbirlerine karşın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 15 katlı bir gökdelen kiraladığını iddia ederek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

ANKARA'NIN EN LÜKS SEMTLERİNDEN BİRİ

Kamuda tasarruf paketinin devreye alınmasına rağmen Ankara'nın en lüks semtlerinden Çukurambar'da böyle bir binanın kiralandığı iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Bakan Mehmet Şimşek çıkan haberlerle ilgili sessizliğini bozdu.

ŞİMŞEK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Katıldığı etkinliğin ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorusuna yanıt veren Şimşek "Kiralanan bina eskiden" demekle yetindi.

"10 AYDIR BAKANSINIZ, NEDEN İZİN VERDİNİZ?"

Bakan Şimşek'in açıklaması ise muhalefet kanadında büyük tepki çekti. CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir "10 aydır bakansınız, bu kiralamalara neden izin verdiniz?" sorusunu yöneltti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Murat Emir Politika Ekonomi Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (26)

Yasar Unal:

Kendileri için olursa o "çerez parası" oluyor. Görünen o ki hala anlaşılamamış durum.

439
23
yanıtYanıtla
Ömer:

Reis buna ne diyordu ? Bileniniz varmı ?

yanıt100
yanıt11
Tayfun ÇAKIR:

Memurun servisini kaldır, çile çektirmek için uğraş kendileri 10 araçlık konvoyla gitsin, itibardan tasarruf olmaz deyip müteaahitleri doyurma çabası Yüce Allah yarına bırakmasın.

341
29
yanıtYanıtla
Mehmet Alper Hakan:

Padişah kültürü ne bekliyorsunuz. kısıtlamalar cezalar tasarruflar vatandaşa. ötekilerin ayrıcalığı var sefa sürecekler. Bu ülkede koltuk sahibi olan bakanına vekiline yanaşan milyonluk araçları makam aracı yapıyor üstelik bunu gizleme ihtiyacı bile duymuyor artık. Saray adabı ve kültürü.

165
32
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Padişah dediğin adam ata binip taa Macaristan a günlerce sefere katılıyor. Sen Macaristan'a arabayla gitme çilesine bile katlanamazsın.

yanıt97
yanıt29
sade vatandaş:

padişahların hepsi sefere gitmemişti bazıları ordularını şanlı komutanlarıyla sefere gönderirken haremde günlük işlere bakıyorlardı bu bahsettiğim harem üsküdar harem değil, sirkeci harem

yanıt39
yanıt50
Akıllı olmalıyız:

Yersiz tepkiler verildiğini düşünüyorum. Bu binalar kendilerine kiralanmıyor bakanlığa kiralanıyor. O binalarda memurlar çalışacak. Çukurambar bu hükümet döneminde lüks oldu ve resmi kuruluşların bulunduğu bir yer (chp binası da orda). Burda sormamız gereken bu binanın kimden veya kimin tanıdığından kiralandığı. Çok boş şeylere gaza geliyoruz. Kiralayan kişilerin bu bakanlıkla bir alakası yoksa neyi konuşuyoruz? Konuşmamız gereken şey TBMM neden tasarruf kapsamında değil? Bütün partiler orda? :)

57
63
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Akilli Arkadas, Sen Simdi Neyi Nasil Anlayip Goruyorsun da O Muhtesem Fikirlerinle Bizleri Aydinlatiyorsun ?

yanıt53
yanıt14
Ne Demeli:

Şahsen ben kiralanma kısmı ile ilgilenmiyorum beni rahatsız eden lüks olan kısmı, yani bu kiralama 5 lira ile de olabilir 25 lira ile de olabilir. Hani memleket sıkıntıda tasarruf diyoruz malum.

yanıt14
yanıt0
sade vatandaş:

koskoca Türkiye Cumhuriyeti kamu kurum kuruluşlarını kendi binalarında barındıracak kuvvet kudrette değilmi Allahtan kıyıda köşede beş on kuruş paramız kalmıştı yoksa o kadar yazlık kışlık sarayları nasıl yapardık bunada şükür diyelim

92
17
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title