Haberler

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Güncelleme:

Kamuda tasarruf paketini devreye alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 katlı lüks bir gökdelen kiraladığına yönelik iddialara "Kiralanan bina eskiden" yanıtını verdi. Şimşek'in sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, "10 aydır bakansınız, bu kiralamalara neden izin verdiniz" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, tasarruf tedbirlerine karşın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 15 katlı bir gökdelen kiraladığını iddia ederek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

ANKARA'NIN EN LÜKS SEMTLERİNDEN BİRİ

Kamuda tasarruf paketinin devreye alınmasına rağmen Ankara'nın en lüks semtlerinden Çukurambar'da böyle bir binanın kiralandığı iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Bakan Mehmet Şimşek çıkan haberlerle ilgili sessizliğini bozdu.

ŞİMŞEK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Katıldığı etkinliğin ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorusuna yanıt veren Şimşek "Kiralanan bina eskiden" demekle yetindi.

"10 AYDIR BAKANSINIZ, NEDEN İZİN VERDİNİZ?"

Bakan Şimşek'in açıklaması ise muhalefet kanadında büyük tepki çekti. CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir "10 aydır bakansınız, bu kiralamalara neden izin verdiniz?" sorusunu yöneltti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Mehmet Şimşek Murat Emir Politika Ekonomi Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (26)

Yasar Unal:

Kendileri için olursa o "çerez parası" oluyor. Görünen o ki hala anlaşılamamış durum.

440
24
yanıtYanıtla
Ömer:

Reis buna ne diyordu ? Bileniniz varmı ?

yanıt101
yanıt12
Tayfun ÇAKIR:

Memurun servisini kaldır, çile çektirmek için uğraş kendileri 10 araçlık konvoyla gitsin, itibardan tasarruf olmaz deyip müteaahitleri doyurma çabası Yüce Allah yarına bırakmasın.

342
30
yanıtYanıtla
Mehmet Alper Hakan:

Padişah kültürü ne bekliyorsunuz. kısıtlamalar cezalar tasarruflar vatandaşa. ötekilerin ayrıcalığı var sefa sürecekler. Bu ülkede koltuk sahibi olan bakanına vekiline yanaşan milyonluk araçları makam aracı yapıyor üstelik bunu gizleme ihtiyacı bile duymuyor artık. Saray adabı ve kültürü.

166
33
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Padişah dediğin adam ata binip taa Macaristan a günlerce sefere katılıyor. Sen Macaristan'a arabayla gitme çilesine bile katlanamazsın.

yanıt98
yanıt30
sade vatandaş:

padişahların hepsi sefere gitmemişti bazıları ordularını şanlı komutanlarıyla sefere gönderirken haremde günlük işlere bakıyorlardı bu bahsettiğim harem üsküdar harem değil, sirkeci harem

yanıt40
yanıt51
Akıllı olmalıyız:

Yersiz tepkiler verildiğini düşünüyorum. Bu binalar kendilerine kiralanmıyor bakanlığa kiralanıyor. O binalarda memurlar çalışacak. Çukurambar bu hükümet döneminde lüks oldu ve resmi kuruluşların bulunduğu bir yer (chp binası da orda). Burda sormamız gereken bu binanın kimden veya kimin tanıdığından kiralandığı. Çok boş şeylere gaza geliyoruz. Kiralayan kişilerin bu bakanlıkla bir alakası yoksa neyi konuşuyoruz? Konuşmamız gereken şey TBMM neden tasarruf kapsamında değil? Bütün partiler orda? :)

58
64
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Akilli Arkadas, Sen Simdi Neyi Nasil Anlayip Goruyorsun da O Muhtesem Fikirlerinle Bizleri Aydinlatiyorsun ?

yanıt54
yanıt15
Ne Demeli:

Şahsen ben kiralanma kısmı ile ilgilenmiyorum beni rahatsız eden lüks olan kısmı, yani bu kiralama 5 lira ile de olabilir 25 lira ile de olabilir. Hani memleket sıkıntıda tasarruf diyoruz malum.

yanıt15
yanıt1
sade vatandaş:

koskoca Türkiye Cumhuriyeti kamu kurum kuruluşlarını kendi binalarında barındıracak kuvvet kudrette değilmi Allahtan kıyıda köşede beş on kuruş paramız kalmıştı yoksa o kadar yazlık kışlık sarayları nasıl yapardık bunada şükür diyelim

93
18
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title