Haberler

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Güncelleme:

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Ekonomistler bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Merkez'in faizi sabit bırakacağı tahmininde birleşiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanarak saat 14.00 itibarıyla faiz kararını açıklayacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

POLİTİKA FAİZİNİN SABİT BIRAKILMASI BEKLENİYOR

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı. Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 2'si yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 47,5, 5'i yüzde 45 ve 2'si yüzde 40 olacağını öngördü.

MESAJLAR DA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Karar metninde yer alacak mesajlar da piyasaların odağında. Kurul son karar metninde finansal koşullardaki sıkılığa dikkat çekmişti. Gecikmeli etkilere vurgu yapmıştı. Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş sağlanana kadar sıkı duruşun süreceği ifade edilmişti. Bu karar metninde de enflasyon gelişmeleri ve para politikası çerçevesine ilişkin mesajlar yakından izlenecek.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 38,18'den yüzde 37,11'e düştü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Finans Ekonomi Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500

Yorumlar (10)

albatros :

çok bilmiş ekonomistimiz nas diye diye faizi 8,5 a kadar düşürmüştü. dünyada hiç bir geçerliliği olmayan bu sistemle enflasyon patladı, döviz uçtu, ekonomi dip yaptı. 100 milyar olan cari açık 800 milyara çıktı. ülkemizin milyarları heba oldu. kur korumalı diye saçma sapan bir sistemle zenginler parasına para kattı. ceremesini ağır vergi yükleriyle biz çekiyoruz. bunun hesabını kim verecek?

205
10
yanıtYanıtla
OSMAN ACAR:

malüm partili değilim nas demeyip faizi yükseltseydi bile, Türkiye ne yapar eder enflasyonu uçururdu hiçbir şey olmasa bile gene bir şeyler olurdu :)

yanıt30
yanıt37
Güray Dilli :

Çoktan bir şeyler oldu ama olan şeyi biz hala idrak edemediğimiz için sorun yok diye düşünebiliriz. Milyonlarca sığınmacı ileride otuz milyona dayanıp ailenizle sokağa çıkamadığınızda , yüzlerce milyar dolarlık bütçe açığı ve israfın faturası zam olarak önünüze geldiğinde , birşeylerin çoktan olduğunu anladığınızda...

yanıt8
yanıt1
MEHMET BIÇEROL:

Çok doğru

yanıt1
yanıt0
Melisa Ozkan:

Ekonomi birdaha duzelmez.Allahtan Yurdisinda yasiyoruzda senede enfasyon 0,3 artiyor avrupada en son bi 12 olduda millet ciftciler sokaklara dokuldu simdi eflasyon geri 2,5 cekildi

37
26
yanıtYanıtla
Rıdvan Doğan:

kimseyi savunmuyorum fakat enflasyon tek hanelere doviz de tek hanelere düşecek 4- 5 yıla. çünkü dunyada taninan bilinen ekonomi modelini uygular şimşek. hersey duzelicek fakat sancili bir 5 yilimiz var.

yanıt2
yanıt5
İlker ÖZKUL:

Acil üretimi destekleyin, yoksa bu sarmaldan çıkamaz ülke. Enflasyonu düşürecek şey üretimi yükseltmek

56
1
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Mallarınızı ucuza firsatcilara kaptırmayın. Politika faizi düştü. Kredi Faizler düşecek 2 aya kadar düzelmeye başlayacak çark dönmeye başlayacak.

5
21
yanıtYanıtla
POYRAZ GÜN:

Faiz değişmez. Artırsa olmaz, düşürse hiç olmaz. Sabit kalır.

16
3
yanıtYanıtla
Smgoll Sim:

Birilerini iyi zengin ettiniz. Ama yetmiyor zengin etmeye devam. Tabiki faturası garibana kesilmek şartıyla. Nasslara ne oldu bu arada.

13
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title