Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Güncelleme:

Küresel boyutta seyreden ve günden güne derinleşen ekonomik kriz Türkiye'de de vatandaşları bir hayli zorlarken, asgari ücretle ilgili ortaya atılan yeni iddia kulisleri hareketlendirdi. Haziran sonuna kadar zam yapılmaması durumunda reel alım gücünün 13 bin 558 liraya kadar düşeceğini belirten kaynaklar, asgari ücretin temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkarılacağını öne sürdü.

Küresel ekonomik krizin etkileri Türkiye'de de yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi büyük sıkıntılara neden olurken, yaşanan sorunlar 31 Mart yerel seçimlerine de yansıdı.

ANKARA BU İDDİAYI KONUŞUYOR

İktidar kanadı ekonomik sıkıntıları gidermek adına art arda hamleler yaparken, Ankara kulislerine düşen son iddia da büyük ses getirdi.

"TEMMUZ AYINDA ARA ZAM GELİYOR"

Ekonomi yönetiminin haziran sonuna kadar zam yapmaması durumunda asgari ücretin reel alım gücünün 13 bin 558 liraya kadar düşeceğine işaret eden kaynaklar, asgari ücretin temmuz ayında yapılacak ara zamla birlikte en az 21 bin 320 lira seviyesine çıkarılacağını öne sürüyor.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ

2024 net asgari ücret 49 artışla 17.002 lira olmuştu. Böylece 2024 yılında asgari ücretin işverene maliyeti 7.741 lira artarak 23.502 lira oldu. Buna göre, brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş olan asgari ücretin, 17 bin 2 lira 12 kuruşunu net asgari ücret, 2 bin 800 lira 35 kuruşunu SGK primi ve 200 lira 3 kuruşunu işsizlik sigortası primi oluşturdu. Brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş olan asgari ücrete, 3 bin 100 lira 39 kuruş SGK primi (işveren payı) ile 400 lira 5 kuruş işveren işsizlik sigorta primi kalemleri de eklenince yeni asgari ücretin bir işçi için işverene aylık maliyeti 23 bin 502 lira 94 kuruş oldu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Türkiye Ekonomi Zam Finans Ekonomi Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500

Yorumlar (61)

Murat Yılmaz:

Türkiye'den başka hangi ülkede kriz var bilen varmı?Küresel kriz diyorlar ve ben buna inanmıyorum..

860
93
yanıtYanıtla
POYRAZ GÜN:

"Alamanya'da çoğ böyük kıriz va, bizi gısganıyolaaaa. Rafla bomboş. Millet sokaklada yatıyolaaa. Bizim egonomi uçuyooo..." Hâlâ bu palavralara inanan insanlarla aynı ülkede yaşıyoruz.

yanıt427
yanıt49
Kadir Tokay:

Poyraz Gün helal olsun çok güzel özetlemişsin ??

yanıt81
yanıt16
YalancıSavar:

Her yerde petrol fiyatları aynı başka ülkelerde kriz olmuyor ama Türkiye de oluyor. NEDEN? Çünkü içeride fiyatla oynayan manipüle eden. fırsatçılık yapan. ABD ve Avrupa FON larıyla stokçuluk yapıp gerekirse ürünü dereye döken, hükümeti indirmeye çalışan küresel bir güç operasyonları var...

yanıt24
yanıt75
Gamer Amca Tv:

3. dunya ulkelerinin tamamında var kriz

yanıt3
yanıt12
Murat Yıldırım:

Sn Ecevit in kıymetini bilemedik…

535
167
yanıtYanıtla
Saban Simsek:

dogru 1999 depreminde toplanan yrdim paralariyla memur maaşlari ödenmişti

yanıt262
yanıt310
Murat Yıldırım:

Bahsettiğin şeyin doğruluğunu bilemiyorum. Hükümetler hep para yardımı toplarlar. Vergi koyarlar alıştık :) Ayrıca Kıbrıs harekatını 2 kez yaptı, Apo yu yakaladı. İşçi tazminatları ile ev sıfır araba alınır para kalırdı. Şimdi ikinci el araba ancak alınır.

yanıt270
yanıt51
YalancıSavar:

Ya nbe Demezsin. 20 tane Banka battı da o batık bankaların paraları nı hala ödüyoruz.

yanıt15
yanıt21
Es Es:

Şaban.. en azından ülkeyi pare pare satmadı. Hiç bir devletin malını ekonomi zordada olsa özeleştirip yabancılara vermedi. Hiç bir yabancıya para karşılığında vatandaşlık vermedi bae ye katarın kuçagına oturmadı

yanıt38
yanıt5
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title