Haberler

Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor

Eren Karadaş

Eren Karadaş

13.05.2024 10:42

Bir tarafta ölüm kalım maçlarına çıkan Fatih Karagümrük diğer tarafta Süper lig şampiyonluğu için artık günleri sayan Galatasaray'ın mücadelesi ilk düdükten son düdüğe kadar adete nefesleri kesti. Kendi adına belki de bu sezonun en kötü 40 dakikasını oynayan Sarı Kırmızılı ekip zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak şampiyonluk şarkılarını daha gür bir sesle söylemeye başladı.

Galatasaray karşılaşmaya beklenenin aksine düşük tempoda başladı. Dakikalar ilerledikçe tempoyu arttıramayan rakip kalede pozisyon dahi üretemeyen bir Galatasaray vardı sahada. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Karagümrük Mendes'le öne geçerek büyük bir adım atmıştı. İlk yarı Karagümrük'ün üstünlüğüyle sonuçlanacağı düşünülürken bu sezonun en önemli yıldızlarından biri Barış Alper Yılmaz sahneye çıktı ve skoru 1-1'e getiren golü attı.

İkinci yarıya da düşük tempoda başlayan Galatasaray pozisyon bulmakta zorlanırken Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında 3-0 öne geçtiği haberleri gelince Galatasaraylı taraftarlar 1 puanda iyidir düşüncesine başlamışken dışarı çıkmak üzere olan topu Mertens'e çevirdi ve Mertens topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Mertens ve Barış birer gol atıp birer asist yapmalarına rağmen onlar da bugün normal performanslarının altında kalmışlardı. Galatasaray öne geçtikten sonra şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı. 83. dakikada Markao sahneye çıkarak bir kere daha skoru eşitledi ve Kadıköy'de Karagümrük'ten gol bekleyen Fenerbahçe taraftarını ümitlendirirken Galatasaray taraftarlarını yine 1 puan iyidir düşüncesine iteledi. Artık karşılaşma bu sonuçla tamamlanacak diye düşünülürken gole en uzak isimlerden biri olan Berkan Kutlu sahneye çıktı ve takımı adına 3 puanı getiren golü attı. Zorlu deplasmandan 3 puanla dönen Okan hoca ve talebeleri şampiyonluk için artık gün saymaya başladı. Önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisinden 1 puan almaları halinde 24. lig şampiyonluğunu ilan edecek.

title