Haberler

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Güncelleme:

Lüks bir aracın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görevli olduğunu gösteren kartla görüntülenmesi üzerine yapılan haberler sonrası Cumhurbaşkanlığı'na bağlı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Açıklamada kartın sahte olduğu ve yasal işlem başlatıldığı bildirilirken Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında ihtiyaç fazlası araçların Hazine ve Maliye Bakanlığı'na haber verildiği belirtildi.

Trafikte lüks bir aracın önünde "Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli" kartının yer aldığının görüntülenmesi ve konuyla ilgili haberlerin yayılması üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada aracın bakanlığa ait olmadığı, kimlik kartının sahte olduğu ve yasal işlem başlatıldığı belirtilirken kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ihtiyaç fazlası araçların Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirildiği bilgisi verildi.

"BAKANLIK ÇALIŞANI OLMAYAN KİŞİLERE KART VERİLMİYOR"

Kamuda tasarrufun konuşulduğu günlerde lüks bir aracın trafikte ön camındaki "Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli" yazılı bir kartla görüntülenmesi tartışmalara neden olurken konuyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Gençlik ve Spor Bakanlığının kartının kullanıldığı lüks otomobil yolda görüldü" iddiası doğru değildir.

İddiada adı geçen federasyonun ve aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Haberde yer alan araç kimlik kartının sahte olduğu tespit edilmiş olup konuyla ilgili yasal işlem başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlık çalışanı olmayan kişilere herhangi bir kimlik kartı ya da araç kartı verilmesi söz konusu değildir.

"Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin açıklanmasının ardından, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar tasfiye edilirken, ihtiyaç fazlası araçlar ise tasfiye edilmek ya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilmektedir."

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Hazine ve Maliye Bakanlığı Gençlik Ve Spor Bakanlığı Kamuda Tasarruf Genelgesi Gençlik Spor Güvenlik Hukuk Otomobil Politika Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Bakmadan Geçme

Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Fransa'da tarihi anlar! 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışı Sen Nehri'nde gerçekleştirildi

Fransa'da tarihi anlar! 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışı Sen Nehri'nde gerçekleştirildi

500

Yorumlar (17)

Mehmet Taşgın:

Ben ne dedim yalan haber dedim 300 kişi dislike attı

273
214
yanıtYanıtla
Selim Keskin:

keşke gerçek olsaydı diyenler.

yanıt37
yanıt99
Baba Yabgu:

Doğru diycek halleri yok ya büyük başlardan birinin çocuğunundur

yanıt250
yanıt144
POYRAZ GÜN:

Var sayalım ki yalan haber, araba kimin üzerine kayıtlı? Bu neden açıklanmıyor? Bunu neden sorgulamıyorsunuz?

yanıt239
yanıt57
Firat Tas:

Tamam o yalan ıstakoz Rolex alem audi a8 demi yalan Ben artık bu yalanlara inanmıyorum

282
76
yanıtYanıtla
Vatansever:

O habere yalan diyen olmadı ki..kaldı ki rolex marka saat takmak suç değil..siyasetçiler gôz önünde olduğu için daha çok dikkat çekiyor.. yoksa binlerce insan bu saati takıyor

yanıt70
yanıt90
uCube :

Peki diyelim yalan haber. O kartın o araba sürücüsünde ne işi var? O karta nasıl ulaşmış önemli olan bu değil mi? Eğerki kendileri sırf park için yaptırmışlarsa da niye ceza kesilmemiş? ;))

216
36
yanıtYanıtla
İlker KAYA:

Daha büyük problem . Bizimle alakası yok demek için varlar :) gölgelerinden bile haberleri yok . Bu araçla neler oldu kim bilir

yanıt127
yanıt37
Baki Güven:

Kesin öyledir

124
32
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Bir zamanlar çerezdi. Hahahha

93
20
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title