Haberler

Yeni yılda yeni hedefler belirlemek için izlenebilecek yollar

Ekim Karaca

Ekim Karaca

04.12.2023 08:45

Yaşam, hem acı hem tatlı deneyimlerden oluşan bir döngüdür.Bir önceki yıl ne yaşanırsa yaşansın yeni yıl hep beklentilerle doludur. Yeni yıl için hedefler belirlemek, deneyimlerimizle beraber hedeflere ulaşmak için önemli bir adımdır.

Yeni yılda hepimizin dilek ve istekleri aynı olmayabilir tabi. Ancak yine de bazı ipuçları var ki, hayatınıza dahil ettiğinizde hem kendiniz hem çevreniz için fark yaratabilirsiniz.

Hedeflerinizi belirlerken öncelikle yapmanız gereken net hedefler koymaktır. Örneğin yeni yılda daha aktif bir hayat sürmeyi hedeflerken önceliğiniz günlük 45 dakika hafif tempolu yürüyüşler yapmak olabilir.

Hedefleri gerçekleştirmek için planlamak ve küçük adımlarla başlamak önemlidir. Basit olan hayallerden karmaşık olana doğru ilerlemek sizi cesaretlendirir. Her şeyin bir anda olmasını beklemek hayal kırıklığı yaratacağından vazgeçme olasılığı daha yüksek olacaktır.

Kitap okuma hedefi de yeni yıl için önemli bir aşamadır. Bunu daha net bir hale getirmek için bir ayda kaç kitap okumak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerinize kitap hediye edebilir, tanıdıklarınızla kitap değiş tokuş edebilir ya da kütüphanelerden faydalanabilirsiniz

Bütün hedefleri gerçekleştirmenin ilk yolu sağlıklı olmaktır. Bu yüzden doğru beslenmek, öğünlerde sağlıklı gıdalara yer açmak oldukça önemlidir. Günümüzde de birçok kronik hastalığın arkasında yanlış beslenme olduğunu göstermektedir. Bu yüzden öğünleri atlamamak, rafine ve işlenmiş şeker ve de karbonhidrat içeren ürünlerinden uzak durmak gerekir.

Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası da düzenli ve yeterli su içmektir. Su vücut sağlığı için olmazsa olmaz besinler arasındadır. Günde 2 litre su içmek hedefiniz varsa bunun için hazırlık yapabilir ve özellikle son dönemde oldukça moda olan motivasyon mataraları kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

title