Haberler

Ev dekorasyonunda mekanı oldukça ferah gösterecek öneriler

Ekim Karaca

Ekim Karaca

24.11.2023 10:06

Hayatımızın en önemli anlarını kuşkusuz ki evimizde geçiriyoruz. Özellikle iş yaşamının stresi ya da yaşanan zorlu bir trafik boğuşmasından sonra evimiz bizim için önemli bir sığınak. Ancak özellikle büyükşehirlerde yaşamlarımız metrekaresi oldukça küçük evlere sıkıştı. Neredeyse balkonu olan daire bile bulmak imkansızlaştı. Oldukça küçük evlerde yaşamımızı sürdürürken, yapılabilecek dekoratif değişikliklerle bulunulan ortamı olduğundan daha geniş ve ferah göstermek mümkün.

Evinizi büyük göstermek için ilk başlanması gereken yer duvarlar. Duvar boyasında kullanacağınız açık renkler ışığı yansıtarak mekanın geniş algılanmasını sağlar. Bu sayede özellikle fazla ışık almayan odaları olduğundan daha aydınlık gösterebilirsiniz.

Bir diğer alternatif ise iki renkli duvar boyası ile mekana derinlik katabilirsiniz. Beyaz, sarı, bej, buz mavisi ve yeşilin açık tonlarını tercih edebilirsiniz. Diğer bir seçenekse evinizdeki tek duvarı vurgulayıcı bir renkle ortaya çıkarmak olabilir. Özellikle bir duvarda vurgulayıcı tek bir renk kullanırken, diğer duvarda ise sakin bej tonlarını tercih edebilirsiniz.

Mobilya seçimi de oldukça önemli. Küçük ve minimalist tek renkli mobilyalar seçmelisiniz. Özellikle küçük berjer koltuklar küçük salonları olduğundan daha geniş göstermekte oldukça başarılı.

Açık renkli duvarların yanı sıra güneş ışığı da odanın daha büyük görünmesini sağlayacaktır. Bunun için dekorasyonda perde seçimi oldukça önemli. Çıtalı pencere panjurları, şeffaf dantel perdeler de dekorasyonunuz için düşünebilirsiniz. Son olarak salona yerleştirilecek güzel bir ayna ile ortama derinlik algısı katarak olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

title