Haberler

Cilt tipine göre günlük bakım rutini nasıl olmalı

Ekim Karaca

Ekim Karaca

11.12.2023 09:19

Kış aylarının gelmesi ile birlikte cildimiz her zamankinden daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Cildimizle ilgili bakım rutini oluştururken ilk önce bilmemiz gereken nasıl bir cilt tipine sahip olduğumuzdur.

Kuru cilt: Her daim nemlendirmeye ihtiyaç duyulan bu cilt tipi için özellikle kış aylarında daha fazla nemlendirici içerikli ürünler kullanılması gerekir. Su bazlı nemlendirici ürünler günlük bakımda mutlaka kullanılmalı. Bunun yanı sıra su bazlı serumlarda kuru ciltler için oldukça önemlidir.Ayrıca nem içerikli tek kullanımlık maskelerde bakım rutininizde mutlaka olması gereken ürünlerdir.

Hassas cilt: Düzenli olarak bakım isteyen bir başka cilt tipi olan hassas ciltler nem, rüzgar, soğuk gibi her türlü dış etkenden çok kolaylıkla etkilenir. Bu tip cilt yapısına sahip olanlar cildi çizecek hassasiyetini artıracak asitli ürünlerden uzak durmalı. Profesyonel ve özellikle hassas ciltlere uygun kullanılan ürünler ile ciltte oluşan kızarıklık ve hassasiyetin önüne geçilebilir.

Karma cilt: En yaygın görülen cilt tipi olan T bölgesi yağlı diğer bölgelerin kuru olduğu cilt tipidir. Bu tür bir cilt tipine sahip olanlar T bölgesi için yağ oranını düşürecek, diğer bölgeler içinse nem sağlayacak ürünler kullanmalıdır. Bu nedenle bu cilt tipine sahip olanlar tek tip bir cilt ürünü değil daha işlevsel ürünler kullanmak durumundadır.

Yağlı cilt: Yağlı cilt en fazla sebum ve sivilce üreten cilt tipidir. Ancak fazla yağ ürettiği için nemlendirilmeye ihtiyaç duymadığı yanılgısına düşmemek gerekir. Her ne kadar fazlaca yağ üreten bir cilt tipi de olsa mutlaka dengeyi sağlayacak bir nemlendirici kreme ihtiyaç vardır. En fazla şikayet edilen yanı parlayan bir cilt olduğundan yağı emen tek kullanımlık mendil kullanımı hoşa gitmeyen yağlı görüntüden sizi kurtaracaktır.

title