Haberler

Bebek odası için dekorasyon önerileri

Ekim Karaca

Ekim Karaca

30.11.2023 08:52

Ailenize yeni katılacak olan minik birey için oda dekorasyonu için işte size önemli tüyolar.

Odada yumuşak renkler tercih edin

Bebeklerin hassas bünyede ve henüz gelişim evresinde olması sebebiyle uzmanlar dekorasyonda sade ve huzurlu renklere yönelmeyi öneriyor. Perde, duvar, yatak örtüleri, mobilya ve halı gibi odaya renk veren unsurların uyumlu fakat yorucu olmayan renklerden oluşması bebeğinizin gelişimini destekler.

Bebeğinize oyun alanı bırakın

Çocuk odası tasarımı yaparken birçok eşya beğendiniz ancak bebeğinizin odasının ölçülerini göz önünde bulundurdunuz mu? Yatak, gardırop, koltuk, oyuncak kutusu gibi temel eşyalarıyerleştirdikten sonra bebeğinizin zeminde oynayabileceği bir alan bırakmak onun gelişimi açısından oldukça önemli. Bebek yatak odası dekorasyonu yaparken bebeğinize oyunlar oynayacağı, emekleyip kaslarını çalıştıracağı bir alan oluşturmanızı mutlaka öneririz.

Duvarları boş bırakmayın

Çocuk odası hazırlarken renkler, eşyalar haricinde yaratıcılığın sınırlarını zorlayacağınız bir diğer alan duvardır. Çocuğunuzun odasındaki duvarları fotoğraflar, resimler, eğitici görseller ile zenginleştirebilir ya da tırmanma duvarı gibi fiziksel aktivitelerini destekleyecek dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

Güvenlik çok önemli

Öncelikle tüm eşyaların sabit olmasına özen gösterin. Ev kazaları incelendiğinde çocukların eşyaları bir araç, basamak olarak görüp oyun oynarken mobilyaların altında kaldığı maalesef sıklıkla gözlenmiştir.

Elektrik prizlerini kesinlikle güvenlik kilidiyle kapatmayı unutmayın.

Bebek bakımında kullanılan tıbbi malzemeler ya da kozmetik ürünler eğer çocuk odasında bulunduruluyorsa çocukların erişemeyeceği noktaya konulmalıdır.

Seçilecek mobilyaların köşelerine dikkat edilmelidir; sivri uçlu mobilya yerine daha yuvarlak ve zararsız köşeli mobilyalar tercih edilmelidir.

title