Haberler

Temsili Kına Gecesi Ile Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladılar

- Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği Başkanı Dilek Ümran Öztürk'ün konuşması Temsili kına gecesi gösterisi Geceye katılan kadınlar ve 82 yaşındaki Hediye ninenin yöresel oyunlar oynaması - Kütahya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bir derneğin düzenlediği gecede temsili olarak...

- Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği Başkanı Dilek Ümran Öztürk'ün konuşması

Temsili kına gecesi gösterisi

Geceye katılan kadınlar ve 82 yaşındaki Hediye ninenin yöresel oyunlar oynaması - Kütahya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bir derneğin düzenlediği gecede temsili olarak hazırlanan kına gecesi ile kutlandı

Yöresel kıyafetlerle yöresel oyunlar oynayan 82 yaşındaki Hediye nine ilgi odağı oldu

Kütahya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, temsili olarak hazırlanan kına gecesi ile kutlandı.

Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği tarafından Belediye Sosyal Tesislerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Engelsiz Kadın" gecesi düzenlendi.

Dernek Başkanı Dilek Ümran Öztürk, 8 Mart Kadınlar Günü'nün hafta içine denk gelmesinden dolayı kutlamayı hafta sonuna ertelediklerini söyledi.

Öztürk, "Kadın denilince akla bizler geliyoruz. Bizler hepimiz anayız, bacıyız, kardeşiz. Bizler bu yüzden değerliyiz." dedi.

Düzenledikleri geceye şehit annelerini de davet etmek istediklerini ancak acılarını tazelememek adına onları evlerinde ziyaret ettiklerini dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Dünya Kadınlar Günü ilk defa bir fabrikada çalışan kadın işçilerin yanarak hayatlarını kaybetmesi üzerine belirlenmiş önemli bir gündür. Bizler bir şeyler yapmak istiyoruz, sizler de vakit harcayarak, fedakarlıkta bulunarak yardım etmeye çalışıyorsunuz. 'Herkes bir engelli adayıdır' diye düşünülmelidir. Güçlü adımlara, güçlü yarınlara sizlerle birlikte adım atmak ve ulaşmak hepimize şeref ve onur veriyor. Bizleri bugün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum."

Daha sonra yerel kıyafetler giyen bayanlar tarafından temsili olarak hazırlanan kına gecesi gösterisi sunulurken temsili gelinin eline kına yakıldı.

Yerel sanatçıların da sahne aldığı gecede etkinliğe katılanlar müzikler eşliğinde oynadı.

Yöresel kıyafetlerle yöresel oyunlar oynayan 82 yaşındaki Hediye nine ilgi odağı oldu.

Geceye, Vali Ahmet Hamdi Nayir'in eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı'nın eşi Gülten Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun eşi Aysel Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Engelsiz Hayat Topluluğu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
title