Haberler

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır Açıklaması

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Norbert Röttgen'in Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamaları, önyargılı ve maksatlı bulduğunu belirterek, "Bazı mu¨ttefiklerimizin, tero¨rizme kars¸ı haklı mu¨cadelemize...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Norbert Röttgen'in Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamaları, önyargılı ve maksatlı bulduğunu belirterek, "Bazı mu¨ttefiklerimizin, tero¨rizme kars¸ı haklı mu¨cadelemize eles¸tiri getirirken hemen yanı bas¸ımızdaki kriz bo¨lgelerine artan s¸ekilde silah satmaları veya transfer etmeleri bu¨yu¨k bir ikiyu¨zlu¨lu¨ktu¨r. Almanya'nın rekor du¨zeye ulas¸an silah satıs¸ları bu bakımdan ibret vericidir." ifadesini kullandı.

Bozkır, yaptığı yazılı açıklamada, Ro¨ttgen'in, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Yasadışı, uluslar arası hukuka aykırı ve DEAS¸'le mu¨cadelede yarar sagˆlamayacagˆı, Suriye'deki Ku¨rtlerden Tu¨rkiye'ye yo¨nelik bir saldırı olmadıgˆı, ABD'nin, Tu¨rkiye'nin bas¸lattıgˆı operasyonla ilgili eles¸tirilerinde haklı oldugˆu ve Almanya'nın da ABD c¸izgisini takip etmesi gerektigˆi" yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak, ifadeleri talihsizlik olarak değerlendirdi.

Suriye kaynaklı terör unsurlarının, Türkiye'de son birkaç yıldır gittikçe yoğunlaşarak devam eden eylem ve saldırılar neticesinde yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Bozkır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Eylemlerin, DEAS¸'ın yanı sıra, NATO, ABD ve AB tarafından tero¨r o¨rgu¨tu¨ olarak tanınan PKK/KCK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/YPG tero¨r o¨rgu¨tlerince koordineli bir s¸ekilde gerc¸ekles¸tirildigˆi somut kanıtlarla ortadadır. PKK/KCK/PYD/YPG kontrolu¨ndeki Afrin bo¨lgesinden Tu¨rkiye'ye yapılan roket saldırıları ve taciz atıs¸ları sonucu birc¸ok askerimiz ve sivil vatandas¸ımız hayatını kaybetmis¸tir. DEAS¸ tero¨r unsurlarının Afrin bo¨lgesindeki hareketliligˆi de oldukc¸a kaygı vericidir."

Zeytin Dalı Harekatı'nın Suriye'de Kürtlerle hiçbir ilgisi olmadığına dikkati çeken Bozkır, harekatın Afrin bölgesindeki terörist unsurlara karşı yapıldığını vurguladı. Zeytin Dalı Harekatı'nı, Türkiye'nin maruz kaldıgˆı tero¨r saldırılarına kars¸ı orantılı ve o¨lc¸u¨lu¨ bir kars¸ılık olarak nitelendiren Bozkır, sivillerin zarar görmemesi için TSK'nın her türlü tedbiri aldığını kaydetti.

"Türkiye'yi hedef alan talihsiz açıklamaları maksatlı buluyorum"

Uluslar arası terörle mücadelenin ortak, somut ve dürüst bir yardımlaşma, dirayetli bir çaba gerektirdiğine işaret eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Tero¨rizmle mu¨cadelede Tu¨rkiye'nin maruz kaldıgˆı tehdit ve saldırılar kars¸ısında bas¸ta mu¨ttefikimiz u¨lkeler olmak u¨zere tu¨m du¨nya u¨lkelerinden tero¨rle mu¨cadelemizi, en azından destekleyici ac¸ıklamaların gelmesi haklı beklentimizdir. Bu bagˆlamda, bazı mu¨ttefiklerimizin, tero¨rizme kars¸ı haklı mu¨cadelemize eles¸tiri getirirken hemen yanı bas¸ımızdaki kriz bo¨lgelerine artan s¸ekilde silah satmaları veya transfer etmeleri bu¨yu¨k bir ikiyu¨zlu¨lu¨ktu¨r. Almanya'nın rekor du¨zeye ulas¸an silah satıs¸ları bu bakımdan ibret vericidir. Alman Komite Bas¸kanına, Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili olarak yabancı u¨lkelerdeki mevkidas¸larıma, dolayısıyla kendisine de go¨nderdigˆim mektubu dikkatle okumasını tavsiye ediyorum. Zira, Tu¨rkiye'yi hedef alan talihsiz ac¸ıklamalarını o¨nyargılı ve maksatlı buluyorum."

Kaynak: AA / Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu Volkan Bozkır Almanya Suriye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title