Haberler

Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan ve İlim Ahlak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Hüseyin Solmuş'un açıklamaları Vatandaşın yardım tırlarındaki gelen yardımı indirmesi ve yardım deposuna taşımaları "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" Malatya İnsani Yardım Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi, Diyarbakır'a ulaştı Malatya İnsani Yardım Platformunca "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" çerçevesinde toplanan 2 tır yardım malzemesi, Diyarbakır'a gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan ve İlim Ahlak ve Kardeşlik Derneği Genel

Başkanı Hüseyin Solmuş'un açıklamaları

Vatandaşın yardım tırlarındaki gelen yardımı indirmesi ve yardım deposuna taşımaları "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

Malatya İnsani Yardım Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi, Diyarbakır'a ulaştı

Malatya İnsani Yardım Platformunca "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" çerçevesinde toplanan 2 tır yardım malzemesi, Diyarbakır'a gönderildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sivil toplum kuruluşlarınca terör mağduru ailelere destek amacıyla başlatılan "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Malatya İnsani Yardım Platformunca toplanan 2 tır yardım malzemesi, Diyarbakır'a ulaştı.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan, Kayapınar ilçesinde yardımların toplandığı depoda yaptığı açıklamada, kardeşliğin pekişmesi amacıyla 2 tır yardım malzemesini Diyarbakır'a getirdiklerini söyledi.

Bölgeden gelen talepler doğrultusunda, yardımlar arasında yatak, battaniye, çocuk giysisi ve mama bulunduğunu kaydeden Aslan, "İnşallah bu yardımlar artarak devam edecek. Kardeşliğimizin pekişmesi anlamında bu yardımları önemsiyoruz" dedi.

İlim Ahlak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Hüseyin Solmuş da 2 gün önce Samsun'dan, bugün de Malatya'dan yardım tırları geldiğini belirtti.

Sur'daki çatışmalı ortam nedeniyle on binlerce insanın mağduriyet yaşadığını dile getiren Solmuş, kış mevsimi dolayısıyla mağduriyetin daha da arttığını bildirdi.

Sur'daki insanların, bulunduğu şehirde muhacir durumuna düştüğünü ifade eden Solmuş, şöyle konuştu:

"İlk günden beri gece gündüz demeden yardım konusunda bütün çabamızı ortaya koyuyoruz. Sur'daki vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için çaba gösteriyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinden gönderilen yardım malzemelerini ailelere ulaştırmaya devam ediyoruz. İslami sivil toplum kuruluşlarına, duyarlı yardımseverlere teşekkür ediyoruz. Mağdur insanlara bu yardımları ulaştırmaya gayret edeceğiz. Soğuk hava nedeniyle aileler daha çok soba talep ediyor. Sur'da yaşanan mağduriyeti Türkiye'de herkesin duyması gerekiyor. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aslan Diyarbakır Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title