Haberler

    Fener İkinci Yarıda Uyandı: 0-5

    Gaziantep deplasmanına konuk olan sarı lacivertliler, ilk yarıda çok zor anlar yaşadı.

    Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si, zorlu Gaziantepspor deplasmanına konuk oldu.

    ERKEN GELEN GOL

    Mücadeleye istekli başlayan Fenerbahçe, ilk düdükle beraber rakibi üzerinde büyük bir baskı kurdu. İlk olarak sağ kanattan etkili gelen sarı lacivertliler, Gökhan Gönül'ün ortasında Moussa Sow'un ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla ilk gol tehlikesini gerçekleştirdi. Konuk ekip kanatlardan rakibini zorlarken, Okan Buruk'un öğrencileri ise genel olarak göbekten atak olgunlaştırmaya çalıştı. Bozuk zeminden her iki taraf da etkilenirken, futbolcuların her şeye rağmen arzulu futbolları seyir zevki yüksek bir maç izlememizi sağladı.

    Yüksek tempo golü de beraberinde getirdi. Henüz dakikalar yediyi gösterirken, Dirk Kuyt'ın savunmanın arkasına yolladığı yüksek pasta, o bölgeye iyi sarkan Emmanuel Emenike ayağının üstüyle top yere inmeden gelişine vurdu ve Karcemarskas'ı bacaklarının arasından avlayarak takımını öne geçiren sayıyı kaydetti. Bu golle beraber sarı lacivertliler biraz rahatladı ancak diğer taraftan da oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı. İlk çeyrek geçilirken, Antep rakip kalede üst üste önemli fırsatlar yakaladı. İlkinde Vitor'un şık çalımlarla sol çaprazdan içeriye süzüldüğü atakta, topu penaltı noktası üzerine bıraktı. O bölgede iki Antepli futbolcudan Muhammet'in vuruşu son anda savunmadan döndü. Sadece bir dakika sonra ise bu sefer Bruno Alves, Fenerbahçe'yi ipten aldı. Mehmet Topal'ın ceza alanı önünde Vitor'a kaptırdı. Kırmızı siyahlı futbolcu ceza alanına girince daha müsait durumdaki Mustafa'yı gördü ve onun vuruşunda sol direk dibinde Portekizli savunmacıya çarpan top tekrar oyuna alanına geri döndü.ANTEP TEMPOYU HİÇ DÜŞÜRMEDİ

    Beraberlik için akın akın gelmeye devam eden Gaziantepspor, tempoyu bir an olsun bile düşürmedi. Bir sağdan bir soldan rakibini bunaltmaya devam eden ev sahibi, 22'de Erdem ile sağ kanattan tehlikeli geldi. Yayın üzerine yerden pasında, Chibuike gelişene sert vurdu ancak Bruno Alves yine kendini siper ederek topun kaleye ulaşmasını engelledi. Bir başka pozisyonda ise, savunmadan dönen topa yay üzerinde gelişene sert vuran Vitor'un şutu, Mert güçlükle uzanarak kalesinde gole izin vermedi.

    İlk yarım saatlik bölümde golden sonra adeta yokları oynayan Fener'in hücum hattı, savunmaya pek yardıma da gelmeyince; sarı lacivertiler kalelerinde çok fazla tehlike yaşadı. Skor üstünlüğünü yakalayan İsmail Kartal, takımını geri çekmesine karşın kalesinde tahmin ettiğinden daha fazla pozisyon gördü. Ancak Gaziantepspor yakaladığı ataklardan her seferinde eli boş dönünce, sarı lacivertliler soyunma odalarına 1-0'lık üstünlükle gitmeyi başardı.

    SOW FİŞİ ÇEKTİ

    İkinci devreye Gaziantepspor iyi başlayan taraf olmasın karşın, golleri bulan ve maçı koparan Fenerbahçe oldu. Rakibine önde basarak kaptıkları topları olumlu kullanan sarı lacivertliler, son yarım saate girilirken bulduğu üst üste gollerle fişi çekti. İlk olarak Moussa Sow'un sol taraftan ortasında Dirk Kuyt gerilerden gelerek altıpas önünde kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkardı. Hemen akabinde ise Senegalli yıldız golü atan kişi oldu. Gaziantep savunması çıkarken kaptırdığı atakta, Caner sol taraftan içeriye sokuldu. Altıpas içinde arka direkte bomboş pozisyonda bekleyen Sow'u gördü ve golcü oyuncu ağları havalandırmakta hiç zorlanmadı.

    Üçüncü golle beraber Gaziantepspor'da büyük bir moral bozukluğu gözlenirken, yine aynı disiplinle saldırmaya devam ettiler. Ancak Fenerbahçe, rakibinin açığını iyi buldu. 68'de yine sol kanattan gelişen atakta Mehmet Topal'ın ortasına vuran isim gecenin kahramanlarından Sow oldu.

    Geride ne yaptığını bilmeyen Antep kalesinde golleri görmeye devam etti. Bu sefer Alper Potuk'un sağ kanattan ceza alanına girdiği pozisyonda rakibinin arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, topun başına geçen Emre Belözoğlu hata yapmadı ve kalecinin solundan topu ağlarla buluşturdu.

    Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmazken, Fenerbahçe zorlu deplasmandan farklı galip ayrıldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Gaziantepspor İsmail Kartal Moussa Sow Fenerbahçe Spor Haberler

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Bakmadan Geçme

    Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür? Kısırkaya plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri?
    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title