Haberler

Sakarya: Sakarya'da Kurban Bayramı ve Yılbaşı Önlemleri

Sakarya'da Vatandaşların Kurban Bayramı ve Yılbaşı Tatilini Huzur ve Güven İçinde Geçirmesi İçin Gerekli Önlemlerin Alındığı Belirtildi.

Sakarya'da vatandaşların Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilini huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 30 Aralık Cuma ve 4 Ocak Perşembe günleri arasındaki Kurban Bayramı ve yılbaşı tatili süresince ilgili kurumlarca çeşitli önlemlerin alındığı kaydedildi. Genel güvenlik ve asayişin sağlanması ve tatilin huzur ve güven içinde geçirilmesi için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün bayram öncesi ve bayram süresince gerekli önlemleri alacağı bildirilen açıklamada, "Bayram ve yılbaşı öncesi Asayiş Şube Müdürlüğü ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, halkın yoğun olarak bulunduğu hayvan pazarları ve alışveriş merkezlerinde, özellikle yankesicilik, kapkaççılık ve diğer asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alacaklar, gerektiğinde kontrollerini yaya olarak yerine getirecekler. Kurban Bayramı'nın 1. günü ve yılbaşı arifesi olması nedeniyle, silah atılma olaylarına karşı merkezde bulunan karakollarımızda bayramın 1. gününden itibaren nöbetleşe personel görevlendirilecek ve karakol amirleri de karakollarında hazır bulunacaklar. Kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi Türk Hava Kurumu'na aittir. Türk Hava Kurumu dışındaki dernek, vakıf gibi kuruluşlarla kişilerin deri ve bağırsak toplaması yasaktır. İl merkezinde görevli ekipler kendi bölgelerinde başka kurumların kurban derisi ve bağırsak toplamasını engelleyerek, kaçak deri ve bağırsak toplayanlar hakkında gerekli işlemleri yaparak, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verecekler. Her belediye kendi mücavir alanı içerisinde kurban satış ve kesim yerleri hazırlayacak, belediye hoparlöründen halka duyuracaklardır" denildi.

Sakarya Valiliği'nin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Kesimhaneler bayramın 1, 2 ve 3. günü açık olacaktır. Bayram ve yılbaşı süresince İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olaylara müdahale için rütbeli personel bulundurulacaktır. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri ile Otoyol Emniyet ve Trafik Timleri 24 saat esasına göre, görev başında bulunacak. Tatil süresince il genelinde Jandarma tarafından kod uygulamaları yapılacak, trafik yoğunluğu bulunan yollarla eğlence yerlerinin denetimi ve kontrolüne ağırlık verilecektir. Sağlık Müdürlüğü'nce bayram süresince vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunları ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar nöbetçi personel görev yapacaktır. SEDAŞ, Türk Telekom Müdürlüğü, başta Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere, Adapazarı Merkez Belediye Başkanlığı ve ilk kademe belediye başkanlıklarının bütün birimlerinde bayram süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirilerek, itfaiye, zabıta, su işleri, fen işleri, temizlik işleri, belediye haber merkezi ve belediye danışma servisi 24 saat boyunca görev yapacaktır. Valilik makamı adına kurban satış ve kesim yerlerinde ekiplerin çalışmasını kontrol etmek üzere, müftülük, tarım, çevre ve sağlık müdürlüklerinin görevlendireceği elemanlarca kontrol ve denetimler yapılacaktır. Kurbanlıklarla ilgili sağlık problemleri için Tarım İl Müdürlüğü'nün 241 20 10-241 20 13 numaralı telefonlarından veteriner hizmetleri istenebilecektir. Karayolları ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nce hava muhalefetine karşı gerekli tedbirler alınacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title